אחרי שסיפרנו לכם על הערוץ הלהט"בי החדש של חברת yes, יש לנו בשורות טובות גם ללקוחות HOT. גם השנה החברה מצטרפת לחגיגות הגאווה ומרימה לקהילה מגוון רחב של תוכן גאה חדש ומרתק עם סרטי קולנוע וסרטים דוקומנטריים בכל צבעי הקשת. בנוסף להקרנות הבכורה שמצפות לנו ב-HOT8, ישודרו הסרטים "גולדן בויז" ו"שומרת נגיעה" והסדרה הטרנסג'נדרית "שיחת בנות".

גם קטגוריית "קולנוע גאה" של HOT VOD MOVIES מקבלת חיזוק עם סרטים חדשים ועטורי פרסים, בהם זוכה האוסקר הטרי "קרא לי בשמך", ו"קרב המינים" בכיכובם של אמה סטון וסטיב קארל. עוד זמינים בקטגוריה: "מועדון הלקוחות של דאלאס", "הר ברוקבק", "הילדים בסדר", "חסד מופלא" וסרטים נוספים.

הנה 4 המלצות להקרנות בכורה שאסור לכם לפספס:

מר גיי סוריה

חוסיין בן ה-24 הוא פליט סורי שחי באיסטנבול ומחכה לאישור מעבר למדינה אירופית כלשהי. הוא נשוי ויש לו ילדה קטנה. הוא גם מסתיר סוד גדול מרעייתו ומבני משפחתו: הוא הומו. הוא יכול להיות הוא-עצמו, רק בזמן בילוי בקהילה הקטנה של פליטים סורים להט"בים, שמתכנסת מדי פעם במיקום סודי מחשש להתנכלויות של פליטים סורים אחרים. כדי לעורר מודעות בקרב הציבור הסורי הוא מחליט להשתתף בתחרות Mr. Gay Syria.

הופעתו המרגשת מזכה אותו בתואר ובהזדמנות לטוס למלטה כדי להתחרות על תואר Mr. Gay World. האם יצליח להשיג ויזה כדי להשתתף בתחרות הבינלאומית? "מר גיי סוריה" זכה בפרס הסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל הסרטים הבינלאומי של שיקאגו 2017 ובפסטיבל הסרטים סרייבו 2017, וגם בפסטיבל הסרטים הגאים של טורינו 2017.

גברים בנעלי בלט

מהפכה בחצאית טוטו: זוהי הפעם הראשונה שבה מוצג סיפורה של הלהקה המדוברת "בלט טרוקדרו ממונטה קרלו" המורכבת מרקדני בלט, גברים כולם, שרוקדים בחצאית טו-טו ובנעלי פוינט. בשונה מהדימוי הקשוח והקפדני של הבלט המוכר, להקת טרוקדרו מוסיפה קסם משלה להופעות. ההומור יוצא הדופן, הקומדיה והקלילות לא גורעים מהמקצועיות והרקדנים מציגים יכולות מרשימות ביצירות דוגמת "אגם הברבורים".

הסרט עוקב אחר הלהקה בחזרות, במסע הופעות מסביב לעולם, מאחורי הקלעים ובחייהם האישיים של חבריה. כך, בדרך רגישה ומיוחדת יכול הצופה להכיר את הרקדנים המוכשרים על כל גווניהם. "גברים בנעלי בלט" זכה בפרס בראשון בפסטיבל הסרטים הבינלאומי של סאן לואיס אוביספו 2017, והיה מועמד לפרס חבר השופטים בפסטיבל הסרטים הבינלאומי של שנטה ברברה 2017.

קווירקור: מחתרת הפאנק

סרטו של יוני לייזר על תולדות תנועת הקווירקור במוזיקה ובקולנוע, התפתחות הלהקות ושורשי התנועה שבייסודה חברים בקהילת הלהט"ב שממש נמאס עליהם להעמיד פני סטרייטים. חוסר שביעות רצון מהיבטים בורגניים של תנועת זכויות הלהט"ב ומהמאצ'ואיזם בסצנת הפאנק של שנות ה-80 הולידו את התנועה הידועה בשם Queercore. לייזר מתאר ביד אמן ובקצב מסחרר את המהפך האנרכיסטי שבמסגרתו, ברגע היסטורי אחד, הפאנק והתרבות ההומואית חיבקו זה את זה.

דווקא בטורונטו, סרטים ניסיוניים שיצרו ברוס לה-ברוס וגי'.בי ג'ונס ביטויי אסתטיקה חדשים, עסקו בפוליטיקה קווירית מהפכנית, ופורסמו במגזינים תוצרת-בית שהופצו ברחבי צפון-אמריקה. משם התפשטה התנועה לסן פרנסיסקו, שם הושק המגזין Homocore. הסרט מציג דילמה בפני הצופים: האם הקהילה הקווירית הפכה לזרם מרכזי מדי – והאם לא כדאי לעצור את ההיסחפות אחרי המיינסטרים, ולספק אלטרנטיבה?

הסרט הגרמני זכה בפרס פליקס לסרט התיעודי הטוב ביותר בפסטיבל ריו דה ז'נרו 2017 וגם בפסטיבל Homochrom קלן 2017.

100 גברים

"היי, לפני 15 שנה שכבנו כמה פעמים ולא דיברנו מאז. אני יכול לבוא לראיין אותך?", כך, באומץ רב וכנות מוחלטת פונה במאי הסרט, פול אורמלנד, ל-100 גברים איתם שכב במהלך חייו.

>> 10 סלבס ישראלים גאים - 10 עשורים של גאווה

>> נטע ברזילי מדגמנת גאווה עם ביוטיפול קריצ'רז

>> היסטוריה: אלפים במצעד הגאווה הראשון בכפר סבא

לפני מספר שנים במאי הסרט החל לעשות רשימה של כל הגברים ששכב איתם במהלך חייו, 100 במספר. מתוך סקרנות הוא מתחיל לאתר אותם ולראיין אותם. כבן להורים דתיים שאף עבד כעוזר כומר בכנסייה, היציאה מהארון של אורמלנד לא הייתה פשוטה. "האמנתי שאלוהים יגאל אותי ויהפוך אותי לסטרייט", הוא מספר בגילוי לב. מתוך המקום האישי והאינטימי הזה יוצא אורמלנד למסע בעקבות השינויים שחלו בקהילה ב-40 השנה האחרונות, ומספק תובנות משמעותיות על הדרך שעוד יש לעבור.