מרחב צפוף בגוונים של אדום, קהל נשי שמתרכז סביב במה ועליה מופע נשים סוער ומעורר חושים. זו התמונה שעברה בראשי כשנחשפתי לראשונה למושג "BDSM נשים". לאלו מכם שכבר מכירים את הסצנה, התמונה שהצטיירה עשויה להישמע די משעשעת, שכן בפועל כלל לא מדובר במופע, אלא בחוויה אינטימית ומסקרנת שמקורה במשתתפות במסיבה עצמה. "אנשים מדמיינים פורנו גרמני כשמדברים על פליי פארטיס", משתפת תאיר אבני, מארגנת הליין 'לסדום', "חשוב להבין שבסופו של דבר, מדובר בחוויה הנעשית מתוך הסכמה מלאה".
>> קולבי קלר: "יצא לי לעשות סקס עם הרבה גברים ישראלים"
לחלקינו יצא כבר להיתקל במושג BDSM, אך מה המשמעות העומדת מאחורי ארבע האותיות? למעשה מדובר בראשי תיבות באנגלית של קשירה (Bondage), משמעת (Discipline) וסאדו-מזוכיזם. הפעילות מבוססת על אימוץ תפקידים שונים כך שלאחד או יותר מהמשתתפים מוענקת סמכות כשולט/ת, ואילו לאחר/ים תפקיד הנשלט/ת. "שלוש מילות המפתח ב-BDSM הן ביטחון, שפיות והסכמה", מציינת אבני, "המסר העיקרי העומד מאחורי המושג לעיתים מתפספס, ולכן לאנשים שאינם מכירים את התחום מצטיירת תמונה מעוותת".
תאיר אבני ואלכסיי יגיב מטפחים ליינים קבועים באזור חיפה ותל אביב. היצע המסיבות נע החל מאירועי פטיש ועד לפליי פארטיס. נכון להיום, במסגרת סצנת הפליי פארטיס התל אביבית מתקיימים אירועי ה"גיידום", מסיבות לגברים בלבד, וה"פמדום", מסיבות המוקדשות לשליטה נשית כלפי גברים ונשים כאחד. "בכל מסיבת פטיש או פליי פארטי יש שומרים (DM), להם ניתן לדווח על כל אי נוחות או הפרעה שהיא", מדגישה אבני. לצד שני אלו הצטרף לפני כשנה ה"לסדום", ליין BDSM לנשים בלבד. בניגוד למסיבות אחרות, ב"לסדום" הכניסה לגברים אסורה בהחלט.
על אף שמדובר בסוגיה אינטימית, המקום מאפשר לנוכחות בו לנהוג בחופשיות, ליהנות מאווירה נינוחה ולא מחייבת. "מעבר לעובדה שמדובר באירוע עבור לסביות, אני חושבת שזו הזדמנות להתנסות במשהו חדש", אומרת אבני, "ההתנסות בעיני היא חוויה, אך גם מי שרוצה לחוות את האווירה מהצד תוך כדי ישיבה על הבר מוזמנת, שכן אף אחת לא מחויבת להשתתף במשחקים". בניגוד למה שלעיתים מקובל לחשוב, אין צורך להגיע למקום בהכרח עם בת זוג או לקבוע דייט מראש: "יש משהו מיוחד בלהגיע ולהתנסות דווקא עם מישהי חדשה. נוצר חיבור טבעי המתעלם משאלות כמו 'מה יגידו' בשביל לזכות בחוויה אישית".
למרות הסקרנות להבין את החוויה במקום, נשים רבות נרתעות מלהגיע ולקחת חלק במסיבות מעין אלו. "לליין הזה יש ביקוש רב בקרב נשים בארץ, אך אחת הסיבות המרכזיות לחשש לדעתי נובעת מפומביות", טוענת אבני. שאלות כמו "מי יראה אותי" או "האם יצלמו" הן שאלות לגיטימיות שעלולות לצוף ממבוכה. מעבר לשומרות במקום, הכניסה למתחם המסיבה עם פלאפונים אסורה ויש לאחסן אותם באזור שמירת החפצים. חשוב להזכיר כי מעבר לדיסקרטיות ולשמירה על פרטיותן של הנוכחות במסיבה, "לסדום" אינו קובע קוד לבוש עבור המשתתפות.
נכון להיום לא קיימת בעולם פעילות BDSM לנשים בלבד. כיום היא מבוססת בעיקר על יוזמות פרטיות ואינה ממוסדת. "אנחנו מנסים ליצור משהו חדש שיתקיים בתדירות קבועה", מצהיר אלכסיי, "הליין יחסית חדש ועל כן ניתן לומר שמדובר בשלב ניסיוני".
לאורך השנים תחום ה-BDSM קיבל לא מעט ביקורת מהזירה הפמיניסטית בכל הנוגע לשליטה בנשים. בפועל, התגובות שאבני קיבלה מנשים שהצליחו לשבור את מחסום המבוכה ולהגיע היו דווקא חיוביות. "אני מכירה את הביקורת על נשלטות, אבל בסופו של דבר אני חושבת שכל אחת צריכה לפעול על פי הרצונות שלה. אם אישה מחליטה שחוויה כזו היא השחרור שלה, אין בכך פסול. BDSM מפרק הגדרות, ברגע שדברים נעשים מבחירה מלאה אין עניין של יחסי כוחות, שכן אני יודעת שהפרטנר/ית שומרים על הגבולות שלי".
המסיבה הבאה תתקיים ביום שישי 10.6 במועדון ה"דארק לופט" (בן אביגדור 10, ת"א) ותשלב את שני הליינים- "לסדום" ו"פמדום" ביחד. מתחם ה"לסדום" יהיה סגור לנשים בלבד.