מאז שנכנסת להריון, יש לך מספיק דאגות: החדר של התינוק עוד לא מעוצב, עוד לא בחרת איפה ללדת ובעיסוי הפרינאום אתם מפגרים הרחק מאחורי החברים לקורס ההכנה. בנוסף, הבנת שגם הקרמים היקרים שלך, ששירתו אותך נאמנה עד כה, כבר לא מתאימים להריון שלך, וברובם נמצאים חומרים שממש לא תרצי שיהיו בקרבת העובר שלך.

הריוונית עם מגש ירקות (צילום: kzenon, Istock)
מכינה סלט? אז זהו, שלא ממש. היום פילינג | צילום: kzenon, Istock

אז שתזניחי? ברור שלא. קבלי מדריך קצר לקוסמטיקה טבעית: מבחר טיפים ומתכונים שיעזרו לך להפוך את מגרת הירקות במקרר ואת מדף התבלינים למערך קוסמטיקה מפואר, יעיל ובעיקר 100% בטוח לשימוש בהריון. וזה עוד לפני שהזכרנו את החיסכון הכספי, שיכול לשמש אותך לשדרוג מאסיבי של חבילת הלידה שבחרת.  

1. פיגמנטציה: וותרי על לימון ותחשבי קישואים

אין מנוס מלהתחיל בהפחדות: בזמן ההריון אסור בתכלית האיסור להשתמש בלימון להבהרת עור הפנים, ולא משנה כמה סבתא שלכן תישבע שזה מה ששמר לה על הפנים חלקות בכל ההריונות ועד היום (זה והפייס ליפט המטורף שהיא פרגנה לעצמה ליום הולדת 70).

ללימון יש נטייה להגביר את האפקט של קרינת השמש, ומה שעובד יופי בשביל ליצור גוונים בשיער יכול רק להחמיר את הפיגמנטציה שיש לך ממילא מתחילת ההריון. במקום זה, קחי קישואים, רוקני אותם ומעכי את הבשר שלהם במזלג או בבלנדר. את התערובת (הלא ממש אסתטית, אך יעילה) מרחי על הפנים, השאירי לשעה -שעתיים ושטפי במים.

2. פילינג: בא לך פאאיה?

בין אם העור שמן מדי ודורש ניקוי עמוק, או יבש מדי ודורש הסרת תאים מתים לפני הוספת הלחות, פילינג הוא תמיד מרענן וכיפי. למרבה הצער, כמעט כל הפילינגים הסטנדרטיים מכילים חומרים אסורים, כמו נגזרות של ויטמין A  שעלולות להזיק לעובר.

אם את מחובבות הפילינג המכני, כלומר כזה שעושה שימוש בגרגירים כדי לקלף את השכבות המיותרות, את יכולה לערבב שמן זית ומלח גס, ביחס של יחידת מלח לשתי יחידות שמן. אפשר לטפטף פנימה טיפה של שמן לבנדר, או להוסיף זרעי פשתן טחונים (עדיף לטחון במקום, כדי שלא יתחמצנו ויאבדו מיעילותם), שמוסיפים אומגה 3 לכל העסק. מעסים את הפנים בתנועות סיבוביות עדינות, ושוטפים עם מים וסבון.

אם אתן נרתעות מהגרגירים המחוספסים, לכו על פילינג אנזימטי, שמקלף את התאים המתים בלי חיכוך. את הפילינג  הזה מתחילים באכילת פפאיה. את הצד הפנימי של הקליפות מורחים על הפנים, מחכים שלוש דקות – ולא יותר, מכיוון שהחומר הפעיל, פפאין, שמשמש גם בתעשיית הקוסמטיקה הקונבנציונלית, חזק מאוד – ושוטפים היטב במים פושרים.

3. עיגולים שחורים: המלפפון הישן והטוב

שוב התעוררת מיליון פעמים לפיפי, או לא נרדמת מרוב התלבטויות על השם שתבחרו לתינוק. בבוקר את נראית לא להיט, עם עיגולים שחורים-סגולים-כחולים שמעטרים את העיניים מלמטה. במקרה הזה, הטיפול הקלאסי הוא גם היעיל מכולם.

אישה בהריון חותכת מלפפון (צילום: Konstantin Li, Istock)
תמיד עובד. המלפפון וההריונית | צילום: Konstantin Li, Istock

הקריבי מלפפון אחד מהסלט של ארוחת הבוקר, חתכי לפרוסות והניחי לכמה דקות על העיניים. אם את לא רוצה להיראות כמו ג'ואן קולינס בתפקיד חייה, את יכולה לגרד את המלפפון בפומפיה, ולהעביר את הגרדה דרך מסננת, כדי שיישאר לך מיץ מלפפונים זך וצונן. במיץ הזה טבלי צמר גפן, והשאירי כמה זמן שיש לך סבלנות.  

4. דאודורנט: תחליף טבעי בלי אלומיניום

להריון יש יכולת מופלאה: לגרום לך להזיע כמו חקלאי גם באמצע החורף. אם את לא חיה על הירח, בטח כבר שמעת שבדיאודורנט יש אלומיניום ושלל חומרים מזיקים נוספים, שנספגים בעור ועלולים להגיע לעובר. בנוסף, הקרבה של בתי השחי לציצי הופכת את העניין למלחיץ שבעתיים אם וכאשר תניקי את העולל.

כדי להכין תחליף טבעי לדאודורנט התעשייתי, קני שפריצר קטן, או פתחי ושטפי היטב מיכל של רול-און. כפית של אבקת סודה לשתייה, מהולה במים רגילים, תנטרל את הריחות הלא נעימים (לפחות עד שתיכנעי לקרייבינג ותוסיפי עמבה לשווארמה שלך). אם יש לך שמנים אתריים בבית, את יכולה להוסיף 5 טיפות של שמן עץ התה ולבנדר לכל 100CC מים.

ולספקניות, הסבר קצר: מה שמייצר את ריח הזיעה הן בקטריות, שזקוקות לסביבה חומצית כדי להתרבות. הסודה לשתייה היא חומר בסיסי, שלא מאפשר לבקטריות לשגשג. השמנים גם הם אנטי בקטריאליים, ומוסיפים ניחוח טבעי ועדין.

5. חצ'קונים: לא על הירקות לבדם

בניגוד למה שהחמודה מהמשרד השכן אמרה לך, החצ'קונים לא מופיעים בגלל שהבת לוקחת לאמא את היופי, אלא פשוט בגלל שיבושים הורמונליים שמשגעים את בלוטות החלב בפנים (ולמי שנדפקה באמת, גם בחזה, בגב ובישבן).

כאן הירקות לא יעילים מספיק, ונדרשת עזרה של שמנים טבעיים: אפשר למרוח שמן עץ התה ישירות על הפצעון, כדי לחטא ולייבש אותו, או להכין תרכובת של כף שמן זרעי ענבים עם שתי טיפות שמן עץ התה ושתי טיפות לבנדר, ולמרוח על הפנים. אפשר להכין גם מי פנים, מחליטה של קמומיל או לבנדר (היישר מערוגת התבלינים שלך, או משקיקי התה, אם טרם זכית בלוטו ופרשת לאחוזה בגליל).

פשוט חולטים במים רותחים, מצננים ומנקים את הפנים בעזרת צמר גפן. אפשר להכין כמות שמספיקה ליומיים-שלושה (ולא יותר), ולשמור במקרר, כדי שלא יתעפש – מכיוון שבבית לא מוסיפים חומרים משמרים, חיי המדף של המרקחות שלך קצרים במיוחד.    

6. לחות: אבוקדו וטחינה או יוגורט עם שמרים?

המזגנים החורפיים גובים את מחירם, והעור יבש מאי פעם. כדי לעקוף את מסכות הלחות והתחליבים התעשייתיים, מערבבים שתי כפיות חלב בשתי כפות דבש, מורחים על הפנים ואחרי 10 דקות שוטפים במים פושרים. מתכון נוסף כולל כף אבוקדו, כף טחינה גולמית, כפית דבש ושתי טיפות חומץ תפוחים: מערבבים היטב, מורחים על הפנים, משאירים לשעה-שעתיים ושוטפים.

אופציה אחרת היא מסכת יוגורט ושמרים: כפית שמן זית, כפית מיץ לימון (מכיוון שהוא מעורבב עם חומרים אחרים, כאן הלימון מותר בשימוש, בניגוד לאזהרה במתכון לפילינג), כפית שמרים טריים וכפית יוגורט. לערבב, למרוח, להשאיר 10 דקות ולשטוף. למקרים של יובש קיצוני, בכפות הרגליים או במרפקים, אפשר להשתמש בחמאת שיאה גולמית.  

סייעה בהכנת המדריך: גליה קרפול, ארומתרפיסטית בכירה ומרצה, בעלת המותג "מרקחת טבע".

לטפח תקוות: כך תתמודדי עם בעיות אסתטיות בהריון