בעולם מושלם, היית פותחת יומן ומחליטה מתי להרות. בלי הפתעות בדיוק כשהתחלת עבודה חדשה, ובלי חודשים של נסיונות שווא. בעולם כזה, היית גם יכולה להכריח את כולם מסביב לא לקבוע אירועים משפחתיים בזמן שאת לא מפסיקה להקיא או מרגישה שמנה מדי, מסדרת לך חודש תשיעי בסתיו או באביב כמובן – מתכננת את ההריון בהתאם ללו"ז הרחבת המשפחה של החברות שלך.

שתי חברות בהריון (צילום: istockphoto)
אני יודעת שקבענו שעכשיו מדברים עלייך, אבל את חייבת להרגיש את שלי | צילום: istockphoto

תודו שחשבתן על זה לא פעם, ולפעמים זה אפילו קורה: משהו מצליח בתכנון וההריון שלך הופך מקביל להריון של חברה טובה אחרת. אז מה אתן אומרות: חלום שהתגשם או סיוט של תחרות בלתי נגמרת? קבלו נימוקים בעד ונגד. טקבקו את שלכן, כן?

בעד: כי יהיה לך עם מי להחליף חוויות. וגם בגדים

1. כי לא תהיי לבד בחופשת לידה. כל אמא טרייה תעיד שמה שהכי קשה בחופשת הלידה היא הבדידות. אחרי שכולם חוזרים לשגרה, ופסטיבל התינוק החדש דועך לאטו, את נשארת למלא ימים ארוכים בבייבי יוגה, עיסוי תינוקות והמון שעמום. רק תחשבי על חופשת לידה משותפת עם החברה הכי טובה שלך: שעות של בתי קפה, חריש עמוק בקניון והכי חשוב: בייביסיטר לעת מצוא ואפילו הנקה זריזה כשאת נתקעת, אם אתן זורמות.

 2.  כי יש מצב שהיא תשמין יותר ממך.  ועם כל כמה שאת אוהבת אותה, זה יעזור לך להרגיש קצת יותר טוב עם עצמך. וחוץ מזה, בעוד כל החברות שלכן ממשיכות כרגיל, יוצאות, מבלות – ונראות מעולה, טוב שתהיה עוד אחת לפחות, כמוך. את חלילה לא מאחלת לאף אחת מהן סימני מתיחה, פיגמנטציה או צלוליט, אבל תודי שהמחשבה להעביר את ההריון עם עוד עגלגלה, שתסרב לסיגריות ובירה ותמתח את החולצה על הכרס התופחת, עושה את הייאוש קצת יותר נוח.

3. כי יהיה לך עם מי להחליף בגדים. כי לקנות בגדים בהריון זה מבאס וגם ככה אין ממש מה ללבוש בהריון. עוד חולצת מעטפת, פחות טייץ: בסוף את נשארת עם המלתחה המצומצמת, מתקמצנת לקנות בגדים חדשים כי את עוד שנייה יולדת (ויוצאת מחדר הלידה עם הבגדים של לפני ההריון, ברור). כשיש לך עוד חברה באותו מצב, ורצוי באותו שבוע פחות או יותר, המלתחה שלך מכפילה את עצמה – וגם המלתחה של הצאצאים העתידיים, בהנחה שהצלחתן לתאם גם את המין.

4. כי יהיה לך עם מי להחליף חוויות. אפילו לבעלך, היקר, נמאס קצת לפעמים. שוב החלפת את שלוש העגלות המובילות ברשימה, ואת חייבת, פשוט חייבת לחפור שוב באפשרויות הקיפול הגלומות בכל אחד מהדגמים. אחר כך מגיע שלב בחירת בית החולים, ושוב: צריך לבדוק הכל, ממדיניות הקיסריים ועד מבחר החטיפים במכונות. ומה עם החששות מהאולטרסאונד הבא? או הדיבור הצפוף על תוצאות החלבון העוברי? כשיש לך חברה טובה באותו מצב, את יכולה לחפור חופשי. רק תעשי הפסקות מדי פעם, כדי להשאיר מקום גם לחפירות שלה.

נגד: כי יש מצב שהיא תיראה מעולה בהריון. יותר ממך

1. כי לא תהיי מיוחדת. גם אם את לא הראשונה בחבר'ה שנכנסת להריון, תשעת החודשים האלה הם הזמן שלך. כולם מתעניינים בבדיקות, מתמוגגים מהתמונות בתלת מימד שהבאת מהסקירה ומרחיקים ממך מאכלים אסורים. את כוכבת בהריון, אז למה לעזאזל שתרצי לחלוק את כל היופי הזה עם עוד הריונית? סליחה, יש גבול.

2. כי את רוצה לדבר גם על דברים אחרים. את חיה הריון, נושמת הריון, חולמת הריון אז גם לדבר עם החברות שלך על ההריון? ועוד על הריון לא שלך? מה קרה לשיחות על גברים, סקס ואוכל?

3. כי לא נעים לתקוע את החברים עם שני אירועים.  מכירים את זה שפתאום, בקיץ אחד, כולם מתחתנים – בעבודה, במשפחה המורחבת ובחבר'ה – ואתם נשארים עם חשבון בנק מרוקן וכאב בטן מהקייטרינג? יופי. אז למה שתעשו את זה לחברים שלכם, שייתקעו באותו זמן עם שתי בריתות, פלוס ביקור בבית החולים, פלוס מתנה יצירתית לביקור הראשון בבית?

4. כי זה מתכון בטוח לתחרות סמויה. שתהפוך מהר מאד לגלויה. גם אם נורא תנסו להימנע מזה, ותקבעו מראש שאתן רק מפרגנות-מפרגנות-מפרגנות. בהתחלה תקנאי בה שהבטן שלה כבר יצאה, בעוד שאת סתם נראית כאילו השמנת. אחר כך היא תקנא בך שיש לך בת, ואת תתבאסי שהיא  תלד בלידת בזק טבעית בשבוע 37 בעוד שאת תיגררי לזירוז בשבוע 42, כולך בצקת ומרמור. וכשיהיו לכן ילדים, כל הרמת ראש, חיוך לא רצוני, שינה רצופה והנקה מלאה, שיצליחו אצלה ולא יעבדו כל כך טוב אצלך, יגרמו לך לחשוב שאת האמא הכי גרועה בעולם והתינוק שלך דביל. ואתם שניכם לא. אז למה?