סטארטאפ ותיק שלא הצליח עד כה בשם "הליום", מאפשר היום לכל אחד לקנות משדר של 5G ולספק לאנשים בקרבתך תקשורת סלולרית ואפילו להרוויח על זה כסף. 

איך עושים את זה? בעלות של אלף דולר ניתן להתקין את המשדר אצלכם בבית וליצור רשת אלטרנטיבית לפלאפון, פרטנר, סלקום וכדומה. למה לעשות את זה? כאן נכנס אלמנט הקריפטו. בזמן שהיחידה לא בעומס או לא פעילה היא תוכל לכרות מטבע וירטואלי ייעודי וכך גם להרוויח כסף על הדרך. בעצם מי שמפעיל את המשדר אצלו בבית, תוך צריכה של חשמל ואינטרנט ביתי, מקבל על זה תגמול. בשורה התחתונה, כשהמשדר לא עובד הוא כורה מטבעות ומייצר הכנסות.

את המכשיר שרוכשים ממקמים ליד החלון. הוא מחובר לחשמל ולאינטרנט והוא מתפקד כמעין מחשב. המשדר הוא מיקרו תא סלולרי שכל מי שעובר לידו יכול לקבל חיבור לטלפון שלו דרככם לאינטרנט, ובזמן שאין משתמשים שמתחברים אליו (כי הם לא עוברים לידו), אותו מכשיר כורה לכם מטבעות קריפטו ומעשיר את הארנק שלכם במטבעות חדשים.

במילים אחרות, אנשים עוברים עם הטלפון שלהם ברחוב ומתחברים לתא סלולרי עצמאי. הסט החד פעמי, שכל אחד עם ידע טכני בסיסי יוכל להתקין, עולה כאמור כאלף דולר, והמטבע הווירטואלי שהוא כורה כבר יצר כלכלה של 3 מיליארד דולר בעולם. 

האם יש אנשים שעושים את זה בישראל? המון. בנתניה, נהריה, תל אביב, אשדוד, ובפרדס חנה יש משדרים שמרוויחים למי שהתקין אותם כסף כרגע. לבנון למשל מפוצצת במשדרים אלטרנטיביים כי הרשתות הסלולריות לא מספיק טובות. חשוב לציין כי אין שום חברה מאחורי הרשת הזו, וזו הדרך העתידית שבה ניתן יהיה לבנות רשתות בלי חסות של אף חברה מסחרית. הרציונל הוא כלכלי והוא מבוסס על בלוקצ'יין.

אחד השמות המרכזיים שעומדים מאחורי המהפכה הזו הוא שון פנינג, מי שבתחילת שנות ה-2000 יצר את אתר נאפסטר, שאפשר לכולנו להוריד מוזיקה פיראטית בחינם ועשה כאב ראש גדול מאוד לזמרים ויוצרים שניסו להגן על זכויותיהם עד שנסגר. היום הוא משבש את עולם התקשורת הסלולרית ומאפשר לכל אחד לקנות משדר ולהפוך להיות רשת סלולרית עצמאית. רוצים לשמוע עוד פרטים? האזינו לפודקאסט המלא.

עוד בפרק

עשרות ישראלים ומאות חברות ברחבי העולם השתתפו בשנה האחרונה בתהליך ה-SPAC, שימוש בכסף שמונפק בבורסה כדי להנפיק חברות באופן שיעקוף את הרגולציה של הרשויות לניירות ערך. מי הם המרוויחים ומי המפסידים הגדולים בתחום הזה, שכמה מהם ישראלים? האזינו לפודקאסט המלא.

ביום שישי האחרון נפתח השער של המטא-ורס - העולם הווירטואלי החדש שיחליף את האינטרנט כמו שאנחנו מכירים אותו היום. למה ישראלים לא יכולים להיכנס? איזה מכשיר אתם צריכים כדי להיכנס לעולם החדש ומי מוכר אותו? ובני כמה אתם צריכים להיות? האזינו לפודקאסט המלא.

>> בזמן שעבדתם, פרק 70: הסופר-אפס שכובשות את המזרח