לפני מספר ימים הודיע ברק הרשקוביץ, עובד במשרד הישראלי של טיקטוק שהיה אחראי על הקשר עם לפמ (לשכת הפרסום הממשלתית), שהוא מתפטר מעבודתו. בציוץ שבו הודיע הרשקוביץ על הצעד, כתב: "התפטרתי מטיקטוק. אנחנו חיים בתקופה שבה עצם הקיום שלנו כיהודים וישראלים מותקף ובסכנה. בעידן כזה לא יציב, סדרי העדיפויות של אנשים מתחדדים. עם ישראל חי". הרשקוביץ שימש בתפקיד Vertical Lead וכפי שהסביר בתגובה לציוץ בו הודיע על התפטרותו, היה אמון על עבודה עם הממשלה והמגזר הציבורי על תכנים, קמפיינים ומהלכים שלהם בטיקטוק.

כאמור, העובד לשעבר רמז כי הרקע להתפטרותו קשור בטענות כי טיקטוק לא עושה מספיק על מנת למגר את התוכן הפרו-פלסטיני, פרו-אסלאמי ואנטישמי שעולה בה, לצד העובדה שהיא פוגעת לכאורה בחשיפה של יוצרי תוכן שמעלים תכני הסברה. עם זאת, גורמים המעורים בדבר טענו כי אין קשר בין הדברים.

כעת מסתבר שדבר ההתפטרות של הרשקוביץ עורר הדים ברחבי העולם ואף הוזכר בשימוע של ועדת המשפט של הסנאט האמריקאי שהתקיים אמש. השימוע עסק בנושא בטיחות של קטינים ברשתות החברתיות, ונכחו בו מנכ"לי מטא, טיקטוק, X (טוויטר), סנאפ (סנאפצ'ט) ודיסקורד. עם זאת, בשלב מסוים הדיון גלש לנושא התוכן המסית שעולה בפלטפורמה, לצד פלטפורמות אחרות, סביב המלחמה.

הדיון התרחש בהובלת הפוליטיקאי האמריקאי לינדזי גרהאם, חבר בכיר במפלגה הרפובליקנית. בשלב מסוים פנה גרהאם למנכ"ל טיקטוק, שו זי צ'ו, ואמר לו: "האם אתה יודע שנציג טיקטוק בישראל התפטר?". עוד פירט גרהאם על צילומי מסך שדלפו מתוך התכתבויות פנימיות בין עובדי החברה, במסגרתם הם "חגגו את המעשים הברבריים של חמאס וגורמים פרו-איראניים אחרים, כולל החות'ים בתימן".

בכך התייחס גרהאם לעדויות של עובדים מטיקטוק, לפיהם ישנה תחושה ש"שהחברה איבדה שליטה על 40,000 מסנני התוכן (moderators) שלה". עוד טענו אותם עובדים כי בלארק, מערכת התכתבות פנימית המשמשת את עובדי הארגון, הוקמה קבוצת תמיכה המוקדשת לפלסטינים, אך אין מקבילה כזו לישראלים.

בתגובה להאשמות, ענה צ'ו: "סנאטור, אני רוצה להבהיר. תוכן פרו-חמאס ותוכן שנאה אינו מקובל בפלטפורמה שלנו". "אז למה הוא התפטר?", הקשה עליו גרהאם והפנה את הדיון בחזרה למקרה של הרשקוביץ. צ'ו לא ירד לפרטי המקרה הספציפי, אלא הסתפק בתשובה כללית: "אנחנו לא מאפשרים את זה (את התוכן הבעייתי), אנחנו נחקור".

"למה הוא התפטר? אני בטוח שהייתה לו עבודה טובה", המשיך גרהאם. "הוא ויתר על עבודה טובה כי הוא חושב שהפלטפורמה שלך מנוצלת על ידי אנשים שרוצים להרוס את המדינה היהודית. אני לא אומר שאתה רוצה את זה. מר צוקרברג, אני לא אומר שגם אתה רוצה את זה כאינדיבידואל... תעמדו מאחורי המוצר שלכם". נכון לרגע זה, ברק טרם הגיב על אזכורו בשימוע בחשבון הטוויטר שלו.

כאמור, העיסוק בפרשה היה רק חלק קטן מדיון נרחב שעסק בבטיחות הרשתות החברתיות. טענות קשות במיוחד הופנו כנגד מארק צוקרברג, בתגובה למסמכים הפנימיים של מטא שנחשפו כחלק מתביעה שהגיש משרד המשפטים של ניו מקסיקו נגד החברה. המסמכים הוכיחו כי מטא לא רק שיווקה בכוונה את פלטפורמות ההודעות שלה לילדים, אלא גם ידעה על הנפח העצום של תוכן מיני ובלתי הולם המשותף בין מבוגרים לקטינים. "אני יודע שאתם לא מתכוונים שזה יהיה כך, אבל יש לכם דם על הידיים. יש לכם מוצר שהורג אנשים", הטיח גרהאם בצוקרברג.