ב', ישראלי בשנות ה-40 לחייו מצפון הארץ, קפץ השבוע אל מותו. ב' היה דמות מוכרת בעירו ובסביבתה, ואנשים רבים שהכירו אותו קיבלו לוואטסאפ תמונות שלו שרוע על הכביש, כשהוא כבר מת או במצב אנוש. בנוסף, הופץ תיעוד שנלקח ממצלמת האבטחה, ובו רואים את השניות האחרונות שלו כשהוא רץ, אבל רגע הקפיצה עצמו לא מתועד.

"לזבלים רפי השכל, אבל שהיו להם הביצים לצלם את גופתו (...) במקום לרוץ אליו ולנסות להציל את חייו, ולנבלות שהחליטו שזה כיף להפוך את התמונה הזו לוויראלית ולהפיץ אותה בכל קבוצת וואטסאפ אפשרית - איכס עליכם!! אנשים מגעילים ואכזריים!! אתם דוחים ורעים! רעים! רעים!!", כתבה ה', שהכירה אותו ונחשפה לתמונות.

בשיחה עם Nexter היא אומרת שמדובר בתמונות קשות במיוחד. "מישהו ראה אותו קופץ, ובמקום לרוץ אליו ולהגיש לו עזרה - הוא בחר לשלוף את המצלמה בסלולרי, לצלם את ב' במראה נורא וגם לשלוח את התמונה", היא מספרת. "אני קיבלתי אותה ביחד עם הסרטון, לקבוצת וואטסאפ שבה חברים כמה עשרות רוכבי ספינינג. חלקם הגדול מכיר את ב', וזה היה נורא!", היא מוסיפה.

התמונות הגיעו ללא כל אזהרה או כיתוב. "לא הבנתי גם מה אני רואה בשנייה הראשונה. פשוט שלח את התמונה ואת הסרטון ביחד. רק כתב 'קיבלתי את זה עכשיו'. אנשים בקבוצה הגיבו בזעזוע", אומרת ה'.

אין מעצורים

ב-2015 סיפרנו על מקרה דומה, שבו עוברי אורח תיעדו והפיצו נפילה של אישה מחלון בית מלון. "אחד הדברים המרכזיים בעיני זה שאנחנו מתעדים את עצמנו לדעת. מסך הטלפון עומד בינינו ובין האירוע ויוצר ניתוק בינינו לבין מה שוקרה מולנו", הסבירה אז ל-NEXTER אורנה היילינגר, מנהלת המרכז לאינטרנט בטוח באיגוד האינטרנט הישראלי, שעוסקת בהגנה על גולשים שנפגעו ובהסרה של תוכן פוגעני מרשתות חברתיות.

ה' סיפרה לנו על מקרה נוסף, שבו משפחתה של אישה שנהרגה קיבלה את התמונות של גופתה לוואטסאפ. משפחות, בין השאר של חיילים שנפגעו, מקבלות לוואטסאפ תמונות של יקיריהן או פרטי מידע עליהם, לפני קבלת הודעה ממקור מוסמך.

בשבוע שעבר דיווחנו כי ברשת טלגרם, שמאפשרת אנונימיות, מופצים אלפי סרטונים שמתעדים עירום ויחסי מין של נשים ישראליות. המשטרה אמרה שהיא פועלת כדי להילחם בתופעה, אך הקבוצות עומדות וממשיכות לפעול.