המטבע הווירטואלי ביטקוין, ששערו חצה בשבוע שעבר את רף ה-1,000 דולר, הפך מאמצים מוקדמים רבים של הכלכלה העצמאית לקצת יותר עשירים. אבל לאלו מאיתנו שטרם עשו אקזיט וירטואלי, יש אולי מה ללמוד על דרכים מהירות להשיג כסף.
בשבת האחרונה שודר בערוץ ESPN משחק הפוטבול השנתי בין שתי הקבוצות היריבות משתי האוניברסיטאות הציבוריות הגדולות בארה"ב – הטייגרס מאוניברסיטת אוברן והקרימזון טייד מאוניברסיטת אלבמה. אבל כוכב המשחק היה צעיר שצולם מחזיק שלט גדול עליו נכתב "היי אמא שלחי ביטקוין", בצירוף קוד QR שסריקתו באמצעות אפליקציה תואמת מפנה לארנק ביטקוין.
עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק
משתמשי ביטקוין כנראה אהבו מאוד את היוזמה, שכן תוך שעות מהופעתו בטלוויזיה הוזרמו לארנק עשרות תרומות, שנעו בסכומים של החל מ-0.00000769 ביטקוין (כ-0.6 סנט) ועד 5.8 ביטקוין (כ-6,000 דולר), ובסך הכל צברו לזכותו סכום ששוויו כ-25,000 דולר.
למרות שלכאורה נמצאה דרך קלה להרוויח הרבה כסף, הרשת, כמו הרשת, הצליחה עד מהרה לחשוף שלא הכל תמים כמו שהוא נראה. משתמשי הרשת החברתית רדיט חשפו את ההונאה, לאחר שמצאו כי מלבד 4 תרומות גדולות כל ההעברות היו של שברירי מטבע וירטואלי. אותן 4 תרומות הגיעו משני חשבונות בלבד (1, 2), שכל אחד מהם נתן 10 מטבעות וירטואליים בקירוב. בנוסף, בדיקת ההיסטוריה של כל אחד משני החשבונות הללו מראה בקלות ששניהם רוקנו עבור התרומות הללו ובשניהם לא נעשתה מעולם פעולה אחרת מלבד קבלת אותם סכומים בדיוק מחשבונות אחרים.
התיאוריה הרווחת, לעת עתה, היא שמדובר שמזימה שמטרתה ליצור תופעת עדר של תרומות ל"סטודנט המסכן שרק רוצה ביטקוין", על ידי תרומות שהגיעו כנראה מעצמו דרך כתובות מזויפות – אחרת קשה להסביר איך שני הארנקים המדוברים לא רק רוקנו לצורך התרומות, אלא גם ביצעו אותן באופן זהה, שכלל שתי העברות לא זהות בהפרש של דקה כאשר אחת נעשית לכאורה ממחשב באירופה/ארה"ב והשנייה מסין.