אנטי וירוס (צילום: inkit, Istock)
צילום: inkit, Istock

הפתעה: יש באינטרנט הזה הרבה מאוד וירוסים. ולא סתם: וירוסים שאפשר להידבק מהם מאוד בקלות. מפחיד ממש: אתם נכנסים לאתר מהוגן והופל'ה אתם יוצאים עם איזה משהו לא נעים שמחסל אתכם לאט ובטוח. בהתחלה זה השתנקויות קטנות שפותרים אותם באיזה ריסטרט אבל פתאום אתם מגלים שהמערכת כבר לא כמו פעם, הכל יותר איטי. אם אתם לא נזהרים אתם מגלים שהמערכת שוכחת דברים, שקבצים נעלמו או הושחתו. ויש גם תחזיות קודרות יותר: אבדן מידע פתאומי וקטלני, גסיסה ממושכת ושבסופה מוות אכזרי לכל ההארד דיסק.

נמאס לכם לחיות בצל האימה? תתחילו להגן על עצמכם. מבין שלל החברות שמציעות חבילות של אנטי וירוס, בחרנו את הטובות ביותר. לכל אחת היתרונות והחסרונות שלה – תראו מה הכי מתאים לכם ואם עוד לא עשיתם את זה, תקנו ותתקינו לעצמכם אנטי וירוס. פרונטו.

כבד, אמין, בתשלום: נורטון

נורטון היא עדיין החברה הגדולה ביותר לפתרונות של אבטחת המחשב. עם צוות עצום של מתכנתים וניסיון של שנים, כלי האנטי וירוס של החברה לרוב כוללים את המילה האחרונה בכל הקשור לרצח וירוסים. לחברה מספר חבילות למשתמשים פרטיים, חברות וסבתות. החבילות מציגות רמות מורכבות שונות ויכולות משתנות בהתאם לצרכים והמחיר שלהם לא כל כך יקר, במיוחד כשחושבים על כל הזמן והכסף שמושקע בחומרה ובמידע שבתוך המחשב.

הבעיה שמבחינת משאבי מערכת, נורטון היא לא פחות גרוע מהוירוסים שיושבים לכם במחשב.

אנטי וירוס1 (צילום: narvikk, Istock)
צילום: narvikk, Istock

אם יש לכם אומץ, עשו את הניסוי הבא: תסתובבו בלי נורטון כמה ימים. אתם תחשבו שיש לכם מחשב חדש. לא משנה כמה התוכנות שלהם משתכללות, התהליכים שההגנה הזו דורשת פשוט יושבים לכם חזק על המעבד וחונקים אתכם. במידה והפעלתם את הפונקציה גם הגלישה ברשת הופכת להיות איטית. סקסיות היא לא שם המשחק פה ונוחות כנראה שגם לא. כמו האומה האמריקאית בימי בוש, התקנה של נורטון אומרת שאתם מוותרים על החופש שלכם בתמורה לביטחון. כמו בממשל של בוש מדובר באשליה של ביטחון.

מתי כן להשתמש בנורטון? אם כל מה שאתם רוצים זה לגלוש באינטרנט בשקט, לקבל אימיילים ולשוחח עם חברים בסקייפ כנראה שנורטון יהיה מעולה עבורכם.

מקצועי אך יקר: קספרסקי

האנטי וירוס הזה קיים המון זמן ומציע הגנה למשתמשים פרטיים, לעסקים ולחברות. היתרון שלו הוא השם המוכר והחברה המסחרית הגדולה שעומדת מאחוריו. תמיד טוב לדעת מי האבא והאימא של המוצר שמגן עליכם.

המחירים של חבילות האנטי וירוס של קספרסקי גבוהים יותר מאלו של נורטון, אבל בתמורה למחיר הזה תקבלו אנטי וירוס בטוח כמו נורטון, שדורש הרבה פחות מהמערכת שלכם. כמובן שנורטון מציע עוד הרבה מאוד כלים נוספים, ולכן הוא הפופולרי מבין השניים, אבל קספרסקי הוא אנטי וירוס טוב ונוח יותר -- תמורת חור גדול יותר בכיס.

לגמרי בחינם, לגמרי אמין: AVG

עבור מי שמחשיב את עצמו לחובב הקוד הפתוח והמוצרים החינמיים יש לנו את הפיתרון המושלם – AVG. חברת AVG היא לא המוכרת ביותר אבל היא כנראה זו שהכי מדברת אל לב הלקוח. כדי לפתות משתמשים אליה היא יצרה גרסה חינמית שמספקת הגנה בפני וירוסים וזהו זה. בלי כל מיני תוספות נוצצות, הגנה על אימיילים, טיפול בדפדפן ושטויות אחרות. התוכנה קלה מאוד על המערכת והיא מתעדכנת יותר משתי התוכנות האחרות. 

זה לחלוטין לא חובה, אבל אם תרצו, תוכלו לשלם עבור המערכת המלאה, שכוללת בין השאר הגנה מהונאות רשת, אתרים זדוניים וצ'אט.