ארזתם לבד? זכרתם לקחת סוללה חיצונית? אתם תזדקקו לה כי לעתים שקעי ההטענה בנתב"ג לא עובדים, ואין מה לעשות - הסמארטפון לא מחזיק שימוש של יום שלם רצוף.

סוללה בסמארטפון

סוללה חזקה ושמנמנה

והרי איך מעבירים טיסה אם לא באמצעות משחקי מובייל, האזנה למוזיקה או צפיה בסרט בטאבלט? במערכת הבידור של המטוס? הרשו לנו לצחוק: חה.

הסוללות החיצוניות הקטנות שתמצאו בסופר (בנפח 2600 mAh) לא יספיקו לכם ליותר מטעינה אחת מלאה. קנו מבעוד מועד סוללה שמנמנה של לפחות 8000 mAh, וכך תוכלו לדאוג שהטלפון שלכם ישרוד את הטיסה ואת המשך הטיול. רק לא לשכוח לטעון גם אותו בלילות.

אז עברתם את הטיסה בשלום והגעתם לארץ נוכריה. אלא אם ארגנתם חבילת גלישה בחו"ל עוד בארץ, במקרים רבים כדאי לכם לקנות כרטיס SIM מקומי. הם בדרך כלל עולים בין 100 ל-200 ש"ח או יותר, תלוי בספקית, בנפח הגלישה שאתם רוצים (כלל האצבע הוא 500 מגה לשבוע אם אתם חסכוניים) ואם אתם רוצים גם קרדיט לביצוע שיחות, ולא רק אינטרנט. קחו בחשבון שלא תהיו זמינים במספר הטלפון שלכם. אבל זה יכול להיות יתרון, כי לא יציקו לכם. הוואטסאפ ימשיך להיות זמין באותו מספר.

מומלץ לבדוק עוד בארץ מה התוכניות המוצעות על ידי הספקית שלכם או הספקיות במדינה שאליה אתם טסים. באתר הזה יש השוואות די טובות להמון מדינות.

אגב, הטלפון שלכם משתמש בחבילת הגלישה שלכם גם כשאתם לא משתמשים באפליקציה באופן אקטיבי, אז ביום הטיסה מומלץ לכבות את השימוש ב-background data כליל, או לאפליקציות ספציפיות שאתם לא מעוניינים. למשל, כנראה שכן תרצו שאפליקציות הצ'ט שלכם, כגון וואטסאפ או פייסבוק מסנג'ר, תמשיכנה להשתמש בגלישה כדי לקבל הודעות (כאן תוכלו למצוא את המדריך המלא).

כמה זה יוצא באירו?

על מנת לא להצטרך לחשב בראש כמה שקלים עולה הארוחה שלכם, אפליקציית המרת כסף יכולה להיות מאוד שימושית. למשתמשי אנדרואיד אנחנו ממליצים להוריד אפליקציה שיש לה גם widget למסך הבית, כדי שלא תצטרכו לפתוח את האפליקציה בכל פעם. חלק מהאפליקציות האלה מגיעות עם מחשבון מובנה, כך שגם חישובים של חלוקה לכמה אנשים או חיבור אם קונים כמה דברים, יכולים להתבצע בקלות יותר.

באנדרואיד תוכלו להשתמש בגוגל נאו (שגם ידע אוטומטית באיזו מדינה אתם ויציע לכם להמיר מטבעות). לאייפון תוכלו להוריד את XE או פשוט לחפש Currency COnverter ולבחור אפליקציה נוחה יותר.

חשבון במסעדה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
חשבון במסעדה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

מי שהיה אי פעם בחייו בחו"ל מכיר את הסיטואציה שבה הוא עושה פנטומימה של עוף ופרה למלצר, או בוהה בשלט בשביל להבין אם הוא הגיע למקום הנכון. רק כי יש מדינות שאין הנגשה לאנגלית.

כלי יקר מפז שיעזור לכם הוא אפליקציית התרגום של גוגל, Google Translate. האפליקציה, שקיימת כבר שנים רבות, קיבלה שדרוג לפני כשנה, שמאפשר לכם לתרגם במציאות רבודה. כלומר, המצלמה של הטלפון פועלת והמילים המתורגמות מופיעות במקום המילים הזרות על גבי התמונה שהמצלמה רואה בזמן אמת. היכולת הזו קיימת בהרבה שפות מערביות. בשפות שהתרגום החי לא עובד, כמו יפנית למשל, תוכלו עדיין להשתמש בתרגום ויזואלי מתמונת סטילס.

איזה אוטובוס לקחת מפה? 

מחפשים מה לעשות בחו"ל? מה הדרך הכי זולה לצאת משדה התעופה? איך עובדת התחבורה הציבורית? איך נקראות השכונות, לאן כל המקומיים יוצאים בערב, איפה אפשר לאכול בזול והאם נהוג לתת טיפים? כל הדברים האלה קיימים באתר דמוי-ויקיפדיה בשם Wikivoyage. זה מאגר מידע ענק שמתוחזק על ידי גולשים על כל מיני ערים ומדינות בעולם. זה כמו ללכת עם מקומי בכיס שיודע להמליץ על דברים לפי המיקום שלכם ושאפשר לשאול אותו שאלות על התרבות הזרה.

אישה נוסעת ברכבת (צילום: locrifa, Shutterstock)
אישה יושבת ברכבת | צילום: locrifa, Shutterstock

בעבר הלא רחוק היינו משתמשים באפליקציות כמו Foursquare כדי לגלות מקומות לבלות בהם, אבל בשנים האחרונות תפסה אפליקציית גוגל מפות (Google Maps) תאוצה וכיום היא מכילה כמעט כל בית עסק. חוץ מלהקליד כתובות מדוייקות, באפליקציה אפשר לחפש לפי סוג מקום - גלידריות, פאבים, תחנות דלק, מספרות ועוד. אפילו אפשר לסנן לפי מה פתוח כרגע או לפי קרבה למיקום הנוכחי שלכם. גם ב-Google Maps וגם ב-Foursquare ניתן לקרוא ביקורות גולשים ולהחליט לפיהן אם המקום שווה ביקור או לא. מיטיבי לכת יכולים ליצור מראש מפה בשירות My Maps  של גוגל, להוסיף נקודות על מקומות שמעניינים אתכם, ואז כשאתם בחו"ל אתם יכולים לפתוח את המפה באפליקציית המפות הרגילה של גוגל, כל עוד אתם מחוברים לחשבון שבו יצרתם את המפה מראש. כך תוכלו לנווט במהירות בין מקומות שאתם יודעים שמעניינים אתכם, וכן אף לבקש מהאפליקציה למצוא לכם נתיבי תחבורה ציבורית נוחים.

סטטוס צעירים - שרים קריוקי (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
כל אחד והמסיבות שהוא אוהב | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אפשרות מעניינת להרפתקנים שביניכם - להשתמש באפליקציית (או אתר) Meetup. בניגוד לחיפושים ב-Wikivoyage, גוגל מפות או Foursqaure שמניבים מקומות, באפליקציה הזו אתם יכולים לראות אילו אירועים קורים סביבכם. לאחר הרשמה קצרה, תתבקשו לספר לאפליקציה מה תחומי העניין שלכם - בין אם זה טכנולוגיה, רוחניות, יצירה, מזון, ספורט או רבים אחרים. לאחר מכן האפליקציה תייצר לכם רשימת אירועים שמתרחשים באיזורכם שעשויים לעניין אתכם. אפשר גם לצפות בכל האירועים, ולא רק באלה שמתאימים לתחומי העניין שלכם. באמצעות Meetup מאוד קל לפגוש ולהכיר אנשים מקומיים ולהשתתף איתם באיזושהי פעילות, בין אם מדובר בהרצאה, סדנה או סתם בילוי.