N12
פרסומת

צה"ל: חוסל מחבל בכיר שתכנן פיגוע

עלא א-דין שריף אבו-אלרוב עמד בראש הג'יהאד האיסלמי בעיירה קבטייה שתכנן לבצע פיגוע בישראל. בסריקות במבנה בו התבצר חשפו החיילים מטען, שני כלי נשק וכן אפוד עם מחסניות. מקורות פלסטינים: צה"ל חיסל אדם אחר

ניר דבורי
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

פיגוע בתוך שטחי ישראל שתוכנן לצאת אל הפועל כבר בימים הקרובים סוכל לאחר שמתכנן הפיגוע חוסל לפנות הבוקר. המבוקש עלא א-דין שריף אבו-אלרוב, בן 23, חוסל על ידי כוח של יחידת דובדבן בשיתוף השב"כ. המבוקש, שעמד בראש הג'יהאד האיסלמי בעיירה קבטייה דרומית לג'נין, נהרג לאחר חילופי אש עם החיילים. עם זאת, מקורות פלסטינים טוענים כי צה"ל חיסל בכלל אדם אחר.

לטענת אביו של אבו-אלרוב, איסאם, החיילים הרגו את בנו בעת שישן. "הוא ישן כאן ואחיו ישנו לצדו", סיפר איסאם לסוכנות הידיעות רויטרס. "הם ירו בו ולקחו את האחים והמשפחה מחוץ לבית".

אבו-אלרוב מבוקש בתקופה האחרונה על ידי כוחות הביטחון לאחר שפיקד על חולייה שתכננה לבצע פיגועים בעורף ישראל. כמו כן היה אבו-אלרוב מעורב בביצוע ותכנון מספר פיגועים בשטחי ישראל. הוא נעצר ונכלא מספר פעמים בעבר.

בסריקות במבנה בו התבצר אבו-אלרוב חשפו הכוחות מטען, שני כלי נשק וכן אפוד עם מחסניות. חמישה מחברי החולייה נעצרו לפני כשבועיים והם אלה שהביאו את המודיעין לתפיסתו.

מקורות פלסטינים מכחישים שהאדם שחוסל הוא המבוקש הבכיר. על פי המקורות, מדובר באדם אחר בעל שם דומה.