טראמפ ניצח, ירידות בבורסות בעולם
המעומד הרפובליקני ניצח בבחירות, ובשווקים העולמיים מגיבים בהיסטריה: הדולר צונח מול הין והאירו, וגם הפזו המקסיקני נופל. ערך הזהב מזנק כאשר המשקיעים בורחים להשקעות יציבות יותר. האם הגופים הפיננסיים הבינלאומיים ייאלצו להתערב?



ניצחון בבחירות - צניחות בבורסה: הבחירות בארצות הברית הוכרעו בניצחון המפתיע לטראמפ, ובבורסות ברחבי העולם נרשמו ירידות שערים דרמטיות. בבורסות באסיה נרשמת צניחה, וגם שווי הדולר צולל. על פי דיווחים, המשקיעים מעדיפים להשקיע בנכסים והשקעות בטוחות יותר.
זינוק נרשם באגרות החוב ובזהב, ובמקביל הפזו המקסיקני צנח ב-13%, וממשיך לרדת עם כל דיווח על הישג נוסף של טראמפ. מדובר בנפילה החמורה ביותר בעשורים האחרונים, ובסוכנות הידיעות רויטרס תולים את האשמה בחוסר הוודאות הכלכלית הכלל-עולמית הנובעת מכל ניצחון נוסף של דונלד טראמפ. הדולר צנח מול הין ב-3.2%.
בישראל החל המסחר בירידה מובהקת בצל הדרמה בארצות הברית. בשעות האחרונות עבר המסחר להתנהל במגמה מעורבת.
מי שזוכים מההפקר הם שלל מטבעות זרים אחרים, בהם הין הסיני והאירו. סוחרי כספים מוצאים עצמם תוהים האם גופים פיננסיים גלובליים, בהם הבנק העולמי, ייאלצו לבצע מהלכים שרירותיים במטרה לאזן את השוק הרעוע לפתע.

בבורסה בטוקיו נרשמה ירידת שערים של 4%. בהונג קונג חלה ירידה של 2.8%. בשנחאי הבורסה ירדה ב-1.3%, סיאול ב-3%, סידני ב-2.2%.
בשווקים העולמיים קיוו לנשיאה קלינטון, שכן היא נחשבת למנהיגה עם ידיים יציבות שתמנע זעזועים. מנגד, "ניצחון של טראמפ יעודד חוסר ודאות, שתזיק להשקעות עם סיכון - מה שימנע את העלאת הריבית בהמשך השנה", הזהיר הכלכלן מייקל ג'ירארד.
