המפסידים כבר מסתכלים קדימה (צילום: רויטרס)
סאנדרס וקרוז. נצחונות חשובים | צילום: רויטרס

טד קרוז וברני סאנדרס הם המנצחים הגדולים של הלילה, לאחר שניצחו בבחירות המקדימות בוויסקונסין. סאנדרס גבר על יריבתו קלינטון בשבעה מתוך שמונת המחוזות במדינה וגרף 53.4% מהקולות בה; הניצחון של קרוז היה דרמטי אף יותר כאשר בעוד שהוא זכה ל-52.6% מהקולות במדינה, יריבו דונלד טראמפ זכה ל-30.6% מהם בלבד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הניצחון של סאנדרס הוא השישי מתוך שבעת המירוצים האחרונים, אך עדיין ספק אם יצליח לצמצם את הפער מקלינטון, שעומד על מאות צירים, שכן הצירים במדינה מחולקים באופן יחסי בין המתמודדים. "התקשורת המסחרית והפוליטיקה הממסדית ממשיכים לחשוב שסיימנו - אבל אנחנו ממשיכים לנצח ונמשיך לעשות זאת בפערים גדולים", כתב לתומכיו זמן קצר לאחר היוודע התוצאות, "אם נצליח להמשיך בכך, נפתיע את כולם ונזכה במועמדות".

במירוץ הרפובליקני, מהווה הניצחון של קרוז מכה לטראמפ - זהו יום הבחירות השני בלבד מאז תחילת התמודדותו בו לא זכה באף מדינה. "הלילה הוא נקודת מפנה", אמר קרוז בנאום הניצחון שלו, והוסיף כי גייס יותר משני מיליון דולרים בתרומות במהלך היום בלבד.

צפו בדיווח המיוחד של ניצן הורוביץ (צילום: רויטרס)
המועמדים שנותרו. מי יהיו המועמדים? | צילום: רויטרס

עד כה צבר סאנדרס 1,056 מ-2,383 הצירים הנחוצים כדי לזכות במועמדות הדמוקרטית לנשיאות - זאת לעומת 1,743 הצירים שגרפה הילארי קלינטון. נותרו עוד 1,966 צירים במדינות שטרם בוצעו בהן בחירות מוקדמות, אולם היות וברובן החלוקה היא יחסית, סאנדרס יזקק לשורת ניצחונות דרמטיים כדי לזכות במועמדות.

לעומת זאת, במפלגה הרפובליקנית המירוץ עדיין פתוח הרבה יותר: לטראמפ יש רק 740 מ-1,237 הצירים הנחוצים לעומת קרוז המחזיק ב-514, כשיש עוד 888 צירים שנותרו, וזאת בשל ריבוי המועמדים בתחילת המירוץ. עם זאת, במרבית המדינות שנותרו נהוגה שיטה לפיה המנצח מקבל את רוב או כל הצירים בה, ולכן כל ניצחון מעתה ואילך יהיה משמעותי הרבה יותר.

הבחירות המקדימות בוויסקונסין ציינו את תחילתו של המישור האחרון בקמפיין הרפובליקני והדמוקרטי לנשיאות. היות ויותר ממחצית הצירים שבקופה כבר חולקו למועמד זה או אחר, כעת נותרו רק מדינות ספורות שבאמת עשויות להשפיע על זהות המנצחים: ניו יורק, פנסילבניה, ניו ג'רזי וקליפורניה.