כ-1,600 סטודנטים ברי מזל זכו לשמוע ולראות את נאומו של אובמה ללא מתווכים, בתור קהל בבנייני האומה בירושלים. רוני מיינמר, סטודנטית מאוניברסיטת בר אילן, הייתה אחת מהם והיא מספרת: "זאת הייתה הזדמנות של פעם בחיים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"הדברים שנצרבו בראשי בעיקר היו המסרים שמדינת ישראל והקשר בינינו חשוב מאוד, שהמדינה תישאר יהודית ושהוא מסכים לפיתרון שתי מדינות לשתי עמים. אני לא זוכרת מתי עשיתי כל כך הרבה כושר כי כולם עמדו ומחאו כפיים, והיה גם מצחיק", מספר מיינמר.

"יצאנו כבר בעשר בבוקר", הסטודנטים מתכוננ (צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2)
"יצאנו כבר בעשר בבוקר", הסטודנטים מתכוננ | צילום: יוסי זילברמן, חדשות 2

"אין ספק שהוא בעיקר רצה לפנות אלינו מעל ראשי המנהיגים ולהעביר לנו מסר של אחדות, שארה"ב וישראל הן יחד. כיף לדעת שהוא הקדיש זמן בשבילינו להיות איתנו". עם זאת, מיינמר מספרת שהדרך לאובמה הייתה ארוכה: "יצאנו בעשר בבוקר מהאוניברסיטה, ועמדנו שעות בדרך לבידוק הביטחוני תחת השמש בלי מים, אבל זה היה שווה את זה".

אין תמונה
סתיו שפיר

במקביל, התייחסה גם הסטודנטית וחברת הכנסת הטרייה סתיו שפיר לנאום אובמה: "זה היה נאום מדהים. היה צפוי אבל מאוד מרגש. הדבר היפה ביותר שאובמה אמר היה ההתייחסות של לחילופי הדעות והפעלת הלחץ שצריכה לבוא מהעם. זאת הייתה ממש תחינה אל הדור הצעיר שישנה את הדרך. אם לפני הנאום לא לגמרי הבנתי את הרצון הזה שלו לדלג על דורות ולפנת לסטודנטים. עכשיו אני מבינה. הבקשה הזאת מהדור הצעיר לקחת אחריות ולהפעיל לחץ על הדור הצעיר הייתה חשובה מאוד".