שלושה ימים לפני נחיתתו ההיסטורית של ברק אובמה בישראל, נדמה שמערכת הציפיות מהביקור נמוכה במיוחד. אף אחד לא בונה על יוזמה מדינית חדשה, כשאפילו נאום בכנסת לא נזכה לראות. מה חושבים הכתבים בארצות הברית על הביקור? 

ביום רביעי ינחתו בארץ לא פחות מ-200 כתבים אמריקנים, ואנחנו תפסנו לשיחה את רינה נינאן, כתבת ABC בבית הלבן. "אני לא זוכרת אף נשיא אמריקני שעוד בטרם הושבע, בחן את הסכסוך הישראלי פלסטיני ואת האפשרות לקדם את פתרון הסכסוך", היא אומרת, "הנושא היה חשוב לו כשהתמנה לנשיא והוא עדיין מתעניין בן מאד. אבל הוא גם הבהיר שעליו לטפל בכמה וכמה סוגיות חשובות אחרות בארבע השנים הקרובות.

"שים לב למזכיר המדינה החדש ג'ון קרי, הוא יהיה זה שיתבקש להפעיל לחצים כדי לקדם את תהליך השלום. למעשה, מאחורי הקלעים יתלווה מזכיר המדינה לנשיא והמסר שאובמה יעביר למנהיגים הישראלים והפלסטינים, הוא שקרי יהיה האדם שיוביל את התהליך. אנחנו יודעים שהוא מעוניין בתפקיד הזה. קודמתו בתפקיד, הילארי קלינטון, נרתעה מהנושא הפלסטיני כי היא ידיעה שלא קל לקדם אותו. לדעתי ג'ון קרי יהיה יותר קרוב לדרך של קונדוליסה רייס וינסה להשיג התקדמות בשנים הקרובות".

אז מדובר בביקור ידידותי, את מסכימה?

"אני חושבת שהוא באמת רוצה להתחבר לישראלים. אני יודעת שיש הרבה רגשות מעורבים כאן. אנשים הרגישו שהוא נסע לקהיר, אבל לא בא לישראל, והוא רוצה לדעת שיש עדיין הרבה אהבה בין האמריקאים לישראלים, והוא גם רוצה להראות שמערכת היחסים היא חזקה. אחד המסרים שמבקשים בבית הלבן להבהיר שוב ושוב הוא שמבין כל מנהיגי המדינות הזרות, הנשיא נפגש נתניהו בארבע עיניים יותר מכל מנהיג אחר, כלומר הם רוצים להראות שמערכת היחסים טובה, אבל מדובר יותר על דיפלומטיה ציבורית ופחות ביוזמות חדשות ורציניות של מדיניות חוץ".