מסופק. אובמה, ארכיון (צילום: AP)
בדרך לרוב באמריקה | צילום: AP

בימין השמרני בארצות הברית מזהירים מכך כבר שנים ארוכות, אבל מהיום זה רשמי: שיעור הלידות של לבנים נמוך מ-50 אחוזים מכלל האוכלוסיה. שיעור הלידות של תינוקות לבנים הוא 49.6 אחוזים, לעומת 50.4 אחוזים של היספנים, אסייתים ושחורים. המשמעות: בתוך שנים אחדות יהיה רוב ללא לבנים באמריקה.

על פי הנתונים שפירסם מרשם האוכלוסין של ארצות הברית, ומתייחס לנתונים שהתקבלו עד יולי האחרון, יותר ממחצית התינוקות שנולדו בשנה האחרונה הם של בני מיעוטים. לצורך השוואה, בשנת 1990 שיעור הילדים של בני מיעוטים היווה רק 37% מכלל הלידות במדינה.

באופן כללי שיעורי הילודה בארצות הברית נמצאים במגמת ירידה, אולם הדבר ניכר יותר בקרב הלבנים. מן המפקד עולה כי מאז שנת 2008, בה החל המשבר הכלכלי בארה"ב, חלה גם ירידה של 11.4 אחוזים בשיעור הלידות אצל האוכלוסייה הלבנה. אצל אוכלוסיית המיעוטים הירידה זניחה למדי - רק 3.2 אחוזים.

"ארה"ב על פרשת דרכים" (צילום: AP)
"ארה"ב על פרשת דרכים" | צילום: AP


 
ויליאם פריי, ראש המכון לדמוגרפיה במכון ברוקינגס, תיאר את הנתונים כנקודת מפנה. "ארה"ב נמצאת על פרשת דרכים", לדבריו. "השינויים הדמוגרפים האלו יביאו אותנו להתמודדות עם אתגרים חדשים, ובראשם תהיה ירידה בלתי נמנעת של לבנים בכוח העבודה. הדבר יצריך פיתוח והקמה של מסלולי חינוך עבור קבוצות דמוגרפיות שונות".

המגזר ההיספני מהווה כיום 36.6 אחוזים מכלל האוכלוסייה. המגזר הלטיני צעיר ברובו, לכן חוזים הדמוגרפים כי שיעורם בקרב האוכלוסיה עוד צפוי לעלות. מעבר לכך, ארצות הברית ידועה בשיעורי הגירה גבוהים למדי ממדינות אסיה ואמריקה הלטינית, מה שצפוי להעלות עוד את חלקם היחסי בין אזרחי המדינה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק