במשרדי השבועון "ניוז אוף דה וורלד" עמלים מאות העורכים והכתבים על הגיליון האחרון של העיתון הפופולרי שייצא מחר לאור -  ולאחריו מרבית העובדים יפוטרו.

שליחנו בבריטניה ליאור פרידמן בטור מיוחד על השערורייה

בינתיים, הבעלים רופרט מרדוק מתייחס לראשונה להחלטה על סגירת הצהובון, ואמר כי זו הייתה "החלטה קולקטיבית". מרדוק דיבר בקצרה במהלך כינוס באיידהו, ארה"ב, על השערורייה שגרמה לסגירת העיתון הנפוץ ביותר בבריטניה. בעודו הולך ליד רעייתו וונדי ואחד מבניו, סירב איל התקשורת למסור תגובה נוספת בנושא.

מרדוק בן ה-80 אמור להגיע מחר ללונדון כדי לטפל אישית בשערורייה שמאיימת על אימפריית התקשורת שלו. בנו הצעיר ג'יימס, שמונה על ידו לסגן המנהל של "ניוז קורפ", תאגיד התקשורת של מרדוק, והיה אמור ביום מן הימים לרשת את הונו של אביו, עשוי לעמוד לדין בבריטניה וגם בארה"ב בגין חלקו בסקנדל הפריצה לטלפונים שערכו חוקרים בשירות הצהובון.

תקשורת מוטה? מרדוק, ארכיון (צילום: RT)
רופרט מרדוק, אתמול | צילום: RT

מקורות בבריטניה מדווחים כי ג'יימס מרדוק הודה בהטעיית הפרלמנט הבריטי במסגרת חקירת השערורייה, זאת למרות שלא הכיר את "התמונה המלאה", לדבריו. מרדוק הצעיר עשוי להיחקר במשטרה בעקבות שוחד באלפי פאונד שהועבר, על פי החשד, לקציני משטרה שהוכנסו בסוד העניין ע"י אנשי השבועון.

העורך לשעבר של העיתון, אנדי קולסון, נעצר בחשד לשחיתות וכעבור מספר שעות שוחרר בערבות.
קולסון נעצר במסגרת ההאשמות כי עיתונאים החברים במערכת ציתתו לקורבנות רצח ומשפחותיהם ושילמו לגורמים במשטרה עבור מידע, האשמות שהובילו את בנו של מרדוק, ג'יימס מרדוק, להכריז על סגירתו של העיתון לאחר 168 שנים של פעילות.

הצהובון "ניוז אוף דה וורלד" נקנה על ידי מרדוק בשנת 1969, העיתון הראשון שנרכש על ידי איש העסקים בבריטניה. בהמשך בנה מרדוק אימפריית תקשורת שכללה בין היתר את העיתונים "וול סטריט ג'ורנל" ו"לונדון טיימס", וכן ה"ניו יורק פוסט" ורשת הטלוויזיה "פוקס". 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק