מפת ההרס מלמעלה
מפת ההרס בעזה | צילום:

לצד טבעת הלחץ הבינלאומי המתהדקת, האו"ם מפרסם היום (ב') תמונת לוויין המציגה את מימדי ההרס של הבניינים והתשתיות ברצועת עזה. התמונה צולמה ב-25 ביולי בצפון מזרח הרצועה ובה נראות בין היתר השכונות תופאח וסג'עייה, שהייתה אחד ממוקדי הלחימה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על מנת להראות את היקפי ההרס, האזורים שניזוקו במהלך פעילות צה"ל ברצועה נצבעו באדום על ידי האו"ם. מנתוני הארגון עולה כי 604 מבנים ברצועת עזה נהרסו כליל ו-236 ניזוקו קשות, בעוד ל-46 למבנים נגרם נזק קל.

"כבר ראיתי את הבריטים, ראיתי את המצרים, את הישראלים, הקרבות בין הפת"ח לחמאס, שלוש מלחמות עם ישראל, נמאס לי מזה , נמאס לי מהמלחמות", אמרה מול הריסות ביתה, סובחיה חאמוד, קשישה מבית לאהיה. "עם הבריטים התחבאנו מתחת לעצים, זה היה מספיק לא היו מטוסים, לא הפגיזו אנשים, עכשיו הם יורים ממטוסים ומשפחות שלמות נעלמות, אני רוצה שהישראלים יעזבו אותנו בשלום".

מימדי ההרס בעזה לפי האו"ם
אזור בעזה - לפני ואחרי | צילום:

הבוקר אישרה מועצת הביטחון של האו"ם הצעה הקוראת להפסקת אש הומניטרית לפחות עד תום חג עיד אל-פיטר ביום רביעי הקרוב. "אנו מביעים דאגה רבה מהידרדרות המצב בעזה ואובדן חיי אזרחים", נאמר בהודעת מועצת הביטחון.

כמו כן התייחסה מועצת הביטחון למצבורי הנשק שנמצאו במתקני או"ם בעזה וציינו: "מתקנים אזרחיים והומניטריים צריכים לזכות לכבוד ולהגנה".

שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור הגיב לדברי המועצה ואמר כי "חמאס ירה 2,500 רקטות ללא אבחנה על אזרחינו. הוא יורה מבתי ספר ומחביא רקטות והוא לא פועל לבד. אירן וקטאר מממנות אותו. המשוואה פשוטה - אם יהיה שקט בישראל, יהיה שקט בעזה".

עזה לאחר הפצצה ישראלית. "אסון הומניטרי" (צילום: חדשות)
ההרס בסג'עייה | צילום: חדשות

בזמן ההפוגה: ירי לאשקלון, צה"ל תקף בעזה

אחרי לילה שקט בדרום, שבמהלכו לא שוגרה אף רקטה, חודש הבוקר הירי מעזה. אזעקה נשמעה באשקלון ובסביבתה וזמן קצר לאחר מכן התפוצצה רקטה בשטח פתוח באזור העיר. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. בצה"ל הגיבו בירי ארטילרי לעבר מרחב בית להיה, שממנו שוגרה הרקטה. גורם בכיר בצבא אומר כי המצב ברצועת עזה מוגדר כ"הפוגה ללא מגבלות".

האם בוצעו פשעי מלחמה? ארכיון (צילום: AP)
604 מבנים נהרסו בעזה | צילום: AP

צה"ל לא ביצע הלילה ירי לעבר מטרות חמאס, אך הכוחות בשטח המשיכו בפעילות נגד המנהרות והשמידו שתיים. בצבא אומרים כי הטיפול במנהרות הטרור עומד בפני סיום וכעת על הדרג המדיני להחליט האם לסיים את המבצע, או להרחיב אותו באופן משמעותי.

מתחילת הכניסה הקרקעית תקף צה"ל 2,944 מטרות טרור, מתוכם סוכלו 459 אמצעי שיגור, 50 מטרות לייצור אמצעי לחימה, 371 מערכי פיקוד ושליטה ונחשפו 32 מנהרות.