יומיים לפני פתיחת סבב השיחות בטורקיה בעניין הגרעין האירני, מצהיר היום הנשיא מחמוד אחמדינג'אד כי אין בכוונת מדינתו לוותר על שאיפותיה הגרעיניות, כתוצאה מהלחץ המסיבי המופעל עליה.

בדבריו כפי שפורסמו בסוכנות הידיעות האירנית הרשמית אירנ"א, הדגיש אחמדינג'אד כי "נציגי אירן לא ייכנעו לשום לחץ שיופעל עליהם ויעמדו על זכותם כאומה לפיתוח גרעין, לא ניסוג במילימטר".

בדיונים שיערכו בשבת הקרובה באיסטנבול, ינסו מעצמות המערב לקרוא לאירן להגביל את תהליך העשרת האורניום ברמות הגבוהות. הערכת הגורמים הביטחוניים הינה שהתבטאותו של הנשיא האירני היום אינה מקרית וכי היא משקפת את עמדת המשלחת לשיחות.

מזכ"ל האו"ם באן קי-מון התייחס להפרה החלקית של הפסקת האש בסוריה, וציין כי "האחריות של המשטר במדינה להפוך את המילים למעשים". באן הוסיף כי "על הקהילה הבינלאומית להישאר מאוחדת בעניין, כדי למנוע מסוריה להגיע למצב של כאוס מוחלט".

אירן: נעצור העברת נפט לגרמניה

אתמול הודיעה טהרן כי תעצור את העברת הנפט גם לגרמניה. על פי דיווחי רשת הטלוויזיה הרשמית במדינה, אירן צפויה לנקוט בצעד דומה גם נגד איטליה. ביום שלישי האחרון פרסמו שני ערוצי תקשורת שונים במדינה כי אירן תפסיק לספק נפט לספרד. בתגובה מסר שר החוץ הספרדי כי מדריד הפסיקה לרכוש נפט מטהרן כבר לפני יותר משנה. בנוסף, הודיע שר הנפט האירני כי לא יימכר נפט ליוון.

צעדים אלו מגיעים בתגובה לחרם עליו החליטו מדינות אירופה נגד הנפט האירני, שייכנס לתוקף ב-1 ביולי. בחודש פברואר האחרון, טהרן הודיעה בתגובה כי תעצור את ייצוא הנפט לצרפת ובריטניה, זאת למרות שכמות הנפט שרכשו מהן המדינות הוא אפסי.

מדינות אחרות באירופה בהן איטליה, ספרד ויוון צרכו בעבר כמויות נפט גדולות מאירן, אך עם ההחלטה על חרם על הנפט האירני, הם צמצמו את הרכישות מטהרן, וקנו נפט בעיקר מרוסיה וסעודיה. מאבק הכוחות סביב רכישת הנפט מגיע כחלק מסנקציות שנועדו לבלום את תכנית הגרעין האירנית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק