אולי אתם לא הייתם מגדירים זאת כמעדן, אך בעומן שברו את שיא גינס עם בישול סיר ענק של המאכל הלאומי שלהם - קבסה. תבשיל האורז המהביל הכניס את המדינה לראשונה לספר השיאים הנכסף.

לא פחות מ-18 טונות של מצרכים שימשו להכנת התבשיל המסורתי שמכונה "קבסה". המעדן העומני מכיל בעיקר אורז, עם תוספת ירקות ובשר. שוברי השיא בישלו את המצרכים במשך עשר שעות, בסיר ענק בגודל של ארבעה מטרים רבועים.

ומה עם הקלוריות? עם 2,000 קילוגרמים של שמן בישול ו-50 קילוגרמים של מלח לא בטוח שהתבשיל היה זוכה בקטגוריית הבריאות של גינס.