N12
פרסומת

צפו: שיא העולם ברכיבה על אופניים

"פשוט רכבתי מהר מאוד", אמר סבסטיאן בוייר ההולנדי ששבר את שיא העולם ברכיבה על אופניים והפך לאיש שהגיע למהירות הגבוהה ביותר בעולם - בכוח גופו בלבד

עמית ולדמן
פורסם:
הקישור הועתק

רוכב האופניים סבסטיאן בוייר שבר את שיא העולם במהירות לאופניים, כשדיווש עם רגליו במהירות של לא פחות מ-133.78 קילומטרים לשעה בנוואדה שבארצות הברית.

בוייר, בן 26 מהולנד, רכב על אופני שכיבה מיוחדות. זו המהירות הגבוהה בעולם, לא רק לאופניים אלא גם למהירות שנוצרת מכוח אנושי באופן כללי. המהירות המרשימה הושגה בקטע שאורכו 200 מטרים בלב המדבר. מדובר בקצה כביש "יורד" שאורכו שמונה קילומטרים. "לא הייתי מודע למהירות, פשוט רכבתי לאט בהתחלה, ובסוף מאוד מהר", אמר בוייר.

ברכיבה ההישגית, שבר בוייר את השיא הקודם שנקבע בשנת 2009, על ידי סאם וויטינגאם. השיאן הקודם רכב גם הוא על אותו קטע כביש, אבל במהירות נמוכה יותר של 133.08 קילומטרים לשעה. האופניים תוכננו במיוחד למבצע על ידי מהנדסים מאוניברסיטת דלפט לטכנולוגיה באמסטרדם.