קים ז'ונג איל. כבוד בינ"ל (צילום: חדשות 2)
קים ז'ונג איל. כבוד בינ"ל | צילום: חדשות 2

כבר שנים שישראל מגלה יחס מסויג במיוחד כלפי האו"ם: מהתבטאות ה"או"ם-שמום" בשנות ה-50 של ראש הממשלה הראשון, דוד בן-גוריון, ועד ל"בית השקרים" - כפי שכינה את הארגון ראש הממשלה הנוכחי, בנימין נתניהו, בנאומו האחרון לפני העצרת הכללית.

הערב נוסף להיסטוריה של האו"ם פרק שנראה כשיא חדש של ציניות: את זכרו של נשיא קוריאה הצפונית, קינג ג'ונג איל, שמת בשבוע שעבר - כיבדה העצרת הכללית בדקת דומיה. אלא שבמפגן הכבוד לזכר האיש שהיה אחראי לדיכוי אכזרי וכוחני של בני עמו השתתפו רק כמחצית מבין נציגי המדינות, אחרי שרוב שליחי המערב בחרו לעזוב את האולם בהפגנתיות.

נשיא העצרת הכללית, נאסר עבד אל-עזיז, הוא שהכריז על דקת הדומיה - יוזמה שביקשה קוריאה הצפונית לערוך גם במועצת הביטחון. אלא שבאחרון מבין הפורומים, נדחתה הבקשה.

דיפלומטים מערביים אמרו לסוכנות "רויטרס" כי החליטו לעזוב את אולם העצרת הכללית בזמן דקת הדומיה, בשל כך ש"נראה היה שלא יהיה מתאים לקחת בזה חלק".

בניגוד לקים, לא התייחדה העצרת הכללית עם זכרו של ואצלב האוול, נשיא צ'כוסלובסקיה שהלך לעולמו ביום ראשון האחרון והיה מנהיג שנחשב מקובל הרבה יותר בקהילה הבינלאומית. בניגוד למנהיג הקוריאני, לא הוטלו על ארצו סנקציות ומגבלות בשל פיתוח תכנית גרעין.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק