ההפגנות בהודו בעקבות מקרה האונס (צילום: Reuters)
הפגנות בעקבות אונס בהודו. ארכיון | צילום: Reuters

כחודש לאחר פרשת האונס המזעזעת שפקדה את המדינה, ובה נרצחה סטודנטית לאחר שנאנסה באוטובוס - הודו שוב סוערת: תושבי מחוז באנדרה שבמדינת מהאראשטרה החלו הלילה במהומות כשהם מוחים על אוזלת ידן של רשויות אכיפת החוק, לאחר שאתמול נודע כי שלוש אחיות, בנות שש, תשע ו-11 - נאנסו, נרצחו והושלכו לבאר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ההפגנות האלימות החלו אמש, לאחר שההמונים מחו על כך שהמשטרה במחוז לא עשתה די כדי לנסות ולאתר את שלוש האחיות, שהוכרזו כנעדרות מספר ימים לפני כן. תושבי המחוז החלו לחסום דרכים ולהשחית כל דבר הנקרה בדרכם כשהם קוראים לכוחות הביטחון לנקוט אפס סובלנות כלפי עברייני מין.

יצויין, כי עד כה לא נעצרו חשודים במעשה, והמשטרה המקומית פתחה בחקירת נסיבות האירוע. "כאב לשלוש בנות", אמר דובר המשטרה, פרפול פאטל, "אני מזועזע מהפשע שבוצע בילדות הללו". הוא הוסיף, כי "נדאג לעשות הכל כדי להביא את האחראים לכך לדין".

לפני כחודש: סטודנטית בת 23 עברה אונס קבוצתי באוטובוס - ומתה

ארכיון (צילום: רויטרס)
הודו שוב סוערת. ארכיון | צילום: רויטרס

הצעירה שנפלה קורבן לאונס קבוצתי באוטובוס בבירה ההודית ניו דלהי והועברה לטיפול בבית חולים בסינגפור - מתה מפצעיה. מקרה האונס האכזרי של הצעירה הוביל למחאה גדולה ואלימה ברחבי הודו על היחס שלו זוכות נשים ונערות במדינה.

האירוע הקשה התרחש לפני כחודש, אז נפלה סטודנטית בת 23 קורבן לאונס קבוצתי מצידם של שישה בני אדם שנסעו עמה באוטובוס. "היא נפטרה בשלווה, עם משפחתה ונציגי השגרירות ההודית לצידה" אמר ד"ר קווין לו, מנהל בית החולים בו אושפזה. "הרופאים האחיות והצוות משתתפים בצערה של המשפחה". בעקבות מצבה האנוש, היא הוטסה לבית החולים "מאונט אליזבת'" בסינגפור, שם מתה מפצעיה.

עם היוודע דבר המעשה האכזרי, זכה המקרה הקשה לסיקור תקשורתי נרחב ברחבי העולם. כתוצאה מכך, פרצו הפגנות סוערות ברחבי ניו-דלהי ובערים אחרות בהודו, כשההמונים הניפו שלטים בגנות מקרי האונס הרבים במדינה. במהלך המחאות, דווחו עוד שני מקרי אונס קשים שבוצעו במדינה, ובהם ילדה בת 10 שהותקפה באכזריות - ונרצחה.

מקרי אונס ותקיפה מינית נפוצים בהודו, ובמיוחד בבירה ניו דלהי. הרשויות מנסות מזה שנים למגר את התופעה הקשה, אך ללא הצלחה יתרה, בין השאר בעקבות הקיבעון החברתי בחברה ההודית שהופך נשים מהמעמדות הנמוכים לקורבן שאין צורך להגן על זכויותיו.