דיונים לחוד ומעשים לחוד, אחמדינג'אד (צילום: חדשות 2)
נשיא אירן, היום בנאומו | צילום: חדשות 2

למרות שיחסי ארה"ב ואירן נראים מתחממים לכאורה, מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון התבטאה היום נגד המשטר האירני ונגד הצהרתו אמש על השקת המתקן הראשון במדינה לייצור דלק גרעיני.

"אנו לא רואים משמעות אמיתית, עם כל הכבוד לטווח הרחב של הנושאים שאנו מעוניינים לטפל בהם מול האירנים, להצהרה הזו", אמרה קלינטון במסיבת עיתונאים לאחר שנשאלה על הצהרת אחמדינג'אד מוקדם יותר היום.

קלינטון פקפקה באותה הזדמנות בטענות האירניות כאילו מדובר ב"פריצת דרך" בתכנית הגרעין. "אנו לא יודעים למה להאמין באשר לתכנית האירנית. שמעו הצהרות שונות וטענות רבות במהלך השנים".

אחמדינג'אד: עידן הבריונות בא לסיומו

במסגרת חגיגות יום האטום הלאומי חנך נשיא אירן מחמוד אחמדינג'אד את המפעל הראשון במדינה לייצור דלק גרעיני. "אנו עדים היום לשני הישגים בתחום האטום", הכריז אחמדינג'אד. "הכשרת הדלק הגרעיני להפעלת הכורים, ובנוסף חניכת שני מתקני צנטריפוגות המגבירים משמעותית את יכולת הגרעין של אירן".

הנשיא האירני האשים את עמיתו האמריקני, ברק אובמה, שבכך שהוא לא מוכן להתפרק מנשק גרעיני, אך דורש זאת ממדינות אחרות. "ארה"ב רואה את עצמה כשליטת העולם. אם אובמה לא ישנה את דרכו גורלו יהיה דומה לשל ג'ורג' בוש", הכריז אחמידנג'אד.

למרות המילים הקשות הוסיף השליט האירני אין הוא מתנגד למשא ומתן. "האומה האירנית תמיד חיפשה דיון והידברות המושתתים על צדק", הסביר אחמדינג'אד, אך הוסיף כי דיאלוג עתידי לא יוכל להתנהל תחת איומים, אלא חייב להיות מושתת על בסיס צדק והיגיון. "עידן הביריונות בא לסיומו", הכריז אחמידנג'אד. "זהו עידן של היגיון ואחווה".