תעשיית הגרעין האירנית (צילום: רויטרס)
תעשיית הגרעין האירני | צילום: רויטרס

שר החוץ האירני עלי אכבר סאלחי, הביע היום את התנגדותו לסנקציות חד צדדיות נגד אירן, כמה ימים אחרי שמדינות המערב הכריזו על צעדים נגד מערכת האנרגיה והמערכת הכלכלית בטהרן. במקביל, דובר משרד החוץ הסיני ליו וואימין אמר בעדכון העיתונאים היומי שלו כי "סין תמיד מתנגדת לסנקציות חד צדדיות נגד אירן, על אחת כמה וכמה החרפה של סנקציות כאלה". סין, חברה בעלת זכות וטו במועצת הבטחון של האו"ם, מנהלת סחר עם אירן בסכום של יותר מ-40 מיליארד דולר בשנה.  

וביבשת אירופה, הולנד הביעה היום את נכונותה להקשיח את הצעדים נגד אירן ונגד הבנק המרכזי שלה. השר ההולנדי לנושאים בינלאומיים אמר שצריך לבלום הזרמת חלק מהכספים לאירן ושר החוץ ההולנדי היהודי אורי רוזנטל, הצהיר שעסקאות זהב ומזומנים מאירן מצליחים לעקוף את הסנקציות וצריך לעצור את התהליך הזה. רוזנטל ציין שצריך להוסיף לרשימת הסנקציות הגבלות על דמויות מרכזיות בממשל האירני ושאף צריך לשקול עוד יותר סנקציות על תעשיית הנפט והגז האירנים.

הנשיא היוצא, מחמוד אחמדניג'אד (צילום: AP)
אירן, חוצה את העולם | צילום: AP

ארצות הברית, בריטניה וקנדה הכריזו בימים האחרונים על סנקציות נגד מערכת האנרגיה האירנית וגורמים במערכת הפיננסית. צרפת וגרמניה חתמו השבוע גם הן על החרפת סנקציות שכוללות מגבלות על בכירים בממשל והקפאת נכסים של הבנק האירני המרכזי והקפאת רכישת הנפט האירני. במוסקבה כבר הביעו התנגדות לעוד סנקציות נגד אירן, במשרד החוץ הרוסי טענו שהצעדים נגד אירן אינם חוקיים ומזיקים לניסיונות להביא את המדינה לשיח מעמיק בנושא.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק