צפו בסיפורים המעניינים של 10.1 לאורך השנים (צילום: דניאל נחמיה, חדשות 2)
צילום ארכיון | צילום: דניאל נחמיה, חדשות 2

אחרי ניסיונות משפטיים חוזרים ונשנים למנוע את רוע הגזירה, דחה בסוף השבוע בית משפט האמריקני את צו המניעה שעד כה מנע את יישומו של חוק שאושר במדינת טקסס שבארצות הברית - הקובע חובה לבצע בדיקת אולטרה-סאונד ושורה של הליכים רפואיים פולשניים בנשים שיבקשו לעבור הפלה.

לפי החוק, שצפוי להיות מיושם באופן מיידי, יידרשו נשים המבקשות לעבור הפלה בטקסס, לבצע צילום אולטרה-סאונד 24 שעות טרם הפסקת ההיריון. נוסף על כך, יחייב אותן החוק להגיע אל רופא שיבחן את הדופק של העובר וימסור חוות דעת הנוגעת להתפתחותו.

כדי לוודא את אכיפת החוק, תוטל אחריות גם על הרופאים שיידרשו לציית להוראותיו בכל מקרה - מבלי לתת חשיבות לשאלת ההכרח הרפואי שבבסיסו עומדת בקשת ההפלה או לרצונותיה של האישה ההרה. רופא שיפר את התנאים הקבועים בחוק, אף יסתכן בשלילת רישיון העבודה שלו.

יוזמי החוק השמרני הסבירו כי מדובר בצעד המבקש לוודא "הסכמה מדעת" של האישה לכל המשמעויות הנובעות מההחלטה להפיל את העובר שהיא נושאת ברחמה.

בניסיון אולי אחרון למנוע את כניסת החוק לתוקף, הגישו מתנגדיו בקשה לקיים דיון חוזר בעתירה לביטולו. לטענתם, ההחלטה להסיר את המכשול מעל יישומו התעלמה מסוגיות רבות משקל, ובהן העובדה שהאזנה לפעימות לבו של העובר אינה דרושה כלל לצורך איסוף מידע עובדתי לקראת ההפלה - אלא נועדה בעיקרה לקדם אידיאולוגיות המתנגדות להפסקת היריון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק