ההפגנות האלימות במצרים, השבוע (צילום: רויטרס)
ההפגנות האלימות במצרים, השבוע | צילום: רויטרס

שבועיים לפני הדיכוי האלים בקהיר, נעשתה עבודה משותפת של ארצות הברית, האיחוד האירופי ומדינות המפרץ הפרסי, בכדי להגיע להסכם בין תומכי הנשיא המודח מורסי לבין תומכי הצבא המצרי - כך מפרסם היום (ש') עיתון הוושינגטון פוסט.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במסגרת ההסכם שנבנה, תומכי מורסי היו אמורים לפרק את מאהלי המחאה שלהם ברחובות, בתמורה להתחייבות מצד השלטון הזמני של מצרים שלא ינקוט צעדים אלימים נגד האחים המוסלמים. אולם, על פי הדיווח, הממשל הצבאי בקהיר דחה את טיוטת ההסכם והורה לכוחות הביטחון לבלום את המחאה - החלטה שהביאה למהומות אלימות ולמותם של מאות בני אדם במצרים.

_OBJ

שליח האיחוד האירופי למצרים, ברנרדינו ליאון, אמר כי על פי ההסכם שכמעט נחתם לפני כשבועיים, נתבקשו שני הצדדים לפרסם הצהרה הקוראת לאיפוק. לטענתו, זו הייתה אמורה להיות ההקדמה לשיחות הישירות בין האחים המוסלמים לממשלה הזמנית. לדבריו, גם סגן הנשיא המצרי מוחמד אל בראדעי הופיע כדי לגבות את ההסכם, אבל לא הצליח לשכנע את הגנרל סיסי, ולאחר מכן כידוע - התפטר מתפקידו.

"השליחים קיוו לפנות את הכיכרות ללא אלימות, ובכך להכשיר את הקרקע לבחירות דמוקרטיות כפי שהבטיח הצבא המצרי כשביצע את ההפיכה במצרים בחודש יולי", הוסיף ליאון. ההצעה שנכשלה ייצגה את המעורבות האמריקנית האינטנסיבית בניסיון למנוע שפיכות דמים במצרים, והיא גם מדגימה את ההשפעה המוגבלת של האמריקנים על שני הצדדים במצרים.