N12
פרסומת

לקראת העימות, רומני מוביל ב3%

סקר של סוכנות הידיעות רויטרס מוצא שהמומנטום עדיין בצד הרפובליקני. על פיהסקר רומני וריאן ביתרון של שלושה אחוזים על יריביהם הדמוקרטים. הלילה, ג'ו ביידן , אחד הפוליטיקאים המשופשפים בוושינגטון - ינסה לשנות את הרוח

עמית ולדמן
פורסם:
הקישור הועתק

מיט רומני מגדיל את הפער על הנשיא אובמה לשלושה אחוזים, כך על פי סקר שנערך על ידי סוכנות הידיעות רויטרס ומכון IPSOS . לקראת עימות הסגנים הלילה.

על פי הסקר, למועמד הרפובליקני יש 47% תמיכה בציבור באמריקני והמועמד הדמוקרטי זוכה ב-44%. במפלגה הדמוקרטית שסופרת פחות מחודש עד ה-6 בנובמבר - יום הבחירות בארה"ב, פאניקה מוחלטת. אנשי הקמפיין מאוד מקווים שהלילה, סגן הנשיא האמריקני ג'ון ביידן, אחד הפוליטיקאים המנוסים בוושינגטון, יצליח לשנות את המומנטום בעימות מול פול ריאן - "איש המספרים" של המפלגה הרפובליקנית.

אמש פרסמה סוכנות הידיעות רויטרס סקר נוסף לקראת הבחירות - בסקר הזה, רומני, לראשונה, השיג יתרון אחרי חודשים ארוכים של סקרים שהצביעו שהנשיא אובמה ימשיך לכהונה נוספת. למומחים הפוליטים של סוכנות הידיעות אין ספק כי המומנטום עבר לצידו של רומני.

אמריקה בוחרת. מחר
אובמה הודה: "הייתי פסיבי". העימות הראשון | öéìåí: AP

בעימות האחרון, עליו אמר הבוקר אובמה כי לא היה בו במיטבו, אלא פסיבי. הלילה, אובמה והמפלגה הדמוקרטית רוצים לראות את סגן הנשיא ג'ו ביידן בועט בכל הכוח - מדבר על הקיצוניות בתפיסה הכלכלית של פול ריאן ומיט רומני, על פליטת הפה של המועמד לנשיאות בנוגע ל-47% מהבוחרים שחיים על חשבון הממשל ועל נטישת מעמד הביניים.

"האיש הכריזמטי ביותר במחנה הרפובליקני".
"האיש הכריזמטי ביותר במחנה הרפובליקני". | צילום: TIME
פרסומת

אבל הרפובליקנים זוכרים שריאן תואר כשנבחר - כאיש הכריזמטי יותר בצוות הרפבוליקני - רומני את ריאן. ביידן ידוע לא רק כפוליטיקאי מנוסה, הוא גם אחד ה"שולפים" המהירים בוושינגטון - הערב, השניים - יורידו את הכפפות.