האיחוד האירופי החליט להרחיב את הסנקציות נגד אירן והוסיף עוד 180 שמות של חברות וגורמים באירן לרשימה השחורה. שרי החוץ של האיחוד שמתכנסים בבריסל דנים במתח הגואה במזרח התיכון, בצעדים בינלאומיים נגד משטרו של אסד בסוריה ובעיקר בנושא איום הגרעין האירני וההסתערות של קיצונים על השגרירות הבריטית בטהרן ביום שלישי האחרון.

כבר עכשיו האיחוד האירופי מפעיל סנקציות נגד בכירים ועסקים באירן בשאיפה לגרום למדינה לוותר על שאיפותיה להשגת נשק גרעיני.

בריטניה לא ממהרת להפעיל סנקציות על הנפט האירני

שוטרת מחוץ לשגרירות אירן בלונדון, היום (צילום: רויטרס)
שוטרת מחוץ לשגרירות אירן בלונדון, היום | צילום: רויטרס

הסנקציות עליהן הכריזו היום מגבילות ופוגעות בדמויות בכירות ובחברות רבות, אולם חברי האיחוד כנראה לא מסכימים ביניהם על הפעלת סנקציות נגד תעשיית הנפט האירנית. ראשי משרדי האנרגיה באירופה אמרו היום כי כל חברי האיחוד יצטרכו לתמוך בחרם על ייבוא הנפט מאירן, אחרת, אין לסנקציות שכאלה שום השפעה. שר החוץ הצרפתי אלן ז'ופה מנסה לגבש דעה אחידה בנושא המגבלות על הנפט האירני אבל נציגים, כמו למשל זה היווני מנסים למנוע מהלך כזה.

שר החוץ הגרמני גוידו וסטרוולה אמר שפעולה נגד תעשיית האנרגיה של אירן יכולה לבלום את הכספים שמממנים את תעשיית הגרעין האירני, אבל שר החוץ הבריטי וויליאם הייג, שמתבטא בחריפות נגד טהרן בימים האחרונים, מנסה שלא לדון בסוגיית האנרגיה ולהתרכז בכלכלה האירנית: "אני בטוח שבסופו של דבר נוכל להגיע להסכמה". לדבריו, הוא מקווה שהסנקציות הנוכחיות ייפגעו ב"בטן הרכה" של השליטים בטהרן.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק