אובמה על רקע החגיגות היקרות (צילום: אימג'בנק - gettyimages)
אובמה על רקע החגיגות היקרות | צילום: אימג'בנק - gettyimages

ארצות הברית נמצאת באמצע המשבר הכלכלי הגרוע ביותר מאז שנות השפל, מה שלא מונע מתורמים עשירים רבים ומהממשל לבזבז 170 מיליון דולר או אפילו יותר עבור חגיגות כניסתו לתפקיד של הנשיא החדש ברק אובמה.

טקס ההשבעה עצמו יעלה רק 1.24 מיליון דולר, כך על פי קרול פלורמן דובר ועדת הקונגרס לטקסי השבעה. האבטחה, המסיבות , ומספרם העצום של תאי השירותים הניידים, הם אלה שמעלים את המחיר.
הממשל העריך כי עלות חגיגות סוף השבוע של ההשבעה יעמדו בערך על 49 מיליון דולר. אולם
וושינגטון הבירה, וירג'יניה, ומרילנד ביקשו עוד 75 מיליון דולר מהממשלה כדי לכסות את חלקן בכוחות המשטרה, הכיבוי וההצלה שיהיו נוכחים באירוע.

"יש לנו תקציב של בערך 45 מיליון דולר, אולי קצת יותר" אמרה לינדה דגלאס דוברת ועדת ההשבעה. שהם יותר מה-42.5 מיליון דולר שהושקעו בטקס של בוש ב-2005 או 33 מיליון הדולר שהושקעו בטקס ההשבעה הראשון של ביל קלינטון ב-1993.

טקסים לכולם

דאגלס אמרה שזה יהיה "הטקס הפתוח והנגיש ביותר בהיסטוריה" בו ישתתף ציבור רב מאי פעם.
"הכסף ישמש להפקת אירועים שאנחנו מקווים שיקשרו בין האנשים, שיגרמו להם להרגיש שכולנו ביחד ושיחזקו את האומה, שאנחנו ביחד אנחנו חזקים יותר", אמרה דאגלס. "ואנחנו חייבים להיות מאוחדים כדי להתמודד עם האתגרים העומדים בפנינו היום", הוסיפה דגלאס.

בין ההוצאות הרבות: הופעה של ברוס ספרינגסטין, המצעד, מסכי הטלוויזיה הגדולים שנשכרו על מנת שכולם יוכלו לצפות בהשבעה, הנשפים, כולל ששלושה נשפים שיהיו בחינם או בעלות מוזלת לציבור הרחב.

אבל אל דאגה יש תורמים עשירים רבים המוכנים לשלם את החשבון. "הם לא תורמים של 20 דולר או 50 דולר שהניעו ודחפו את אובמה ביום הבחירות", אמר מאסי ריטץ' מנהל התקשורת של המרכז הפוליטי. "אלה אנשים שנותנים לפחות 50 אלף דולר כל אחד. אלה בדרך כלל מנהלי תאגידים, סלבריטאים, העילית של העילית", הוסיף.