N12
פרסומת

שיא עולם: 1,672 ג'ינג'ים התכנסו בהולנד

בעיר ברדה התקבצו אלפי ג'ינג'ים במסגרת פסטיבל שנתי - ושברו את שיא העולם לכינוס של בעלי שיער כתום במקום אחד. מסקוטלנד, שבה אחוז הג'ינג'ים הגבוה בעולם, יצאה טיסה על טהרת הג'ינג'ים, כולל הצוות

עמית ולדמן
פורסם: | עודכן:
פסטיבל הג'ינג'ים השנתי
צילום: יוטיוב
הקישור הועתק

1,672 ג'ינג'ים שברו בסוף השבוע את שיא העולם לאדומי השיער הרבים ביותר שנאספו במקום אחד, ברדה שבהולנד. הכינוס הצבעוני נערך במסגרת פסטיבל הג'ינג'ים השנתי. בסך הכל, השתתפו בפסטיבל, שנמשך שלושה ימים, לא פחות מ-5,000 ג'ינג'ים, יחד עם חברים ובני משפחה בעלי שיער בצבעים אחרים.

לכבוד הפסטיבל, מסורת שהחלה בשנת 2005, ארגנה חברת התעופה FlyBe טיסה מיוחדת מאינברנס שבסקוטלנד לאמסטרדם שבהולנד - רק לג'ינג'ים, שהופעלה, כמובן, על ידי טייסים ודיילים ג'ינג'ים בלבד. חברה מסחרית נוספת שהעניקה חסות לפסטיבל היא רשת המזון המהיר מקדונלד'ס, ששלחה את רונלד מקדונלד, גם הוא ג'ינג'י, להשתתף באירוע.

פסטיבל הג'ינג'ים השנתי
הפסטיבל בהולנד | צילום: יוטיוב
פסטיבל הג'ינג'ים השנתי
פסטיבל הג'ינג'ים השנתי | צילום: AP
פרסומת

באי הפסטיבל נהנו מפיקניקים משותפים, הרצאות ואירועים שונים - לג'ינג'ים בלבד. בכל שנה נבחר צבע חולצה אחר לצילום הקבוצתי המסורתי - השנה בעלי השיער הכתום לבשו בגדים כחולים.

הגיעו מ-80 מדינות שונות
הגיעו מ-80 מדינות שונות | צילום: יוטיוב

אדומי השיער הגיעו לפסטיבל מ-80 מדינות שונות למרות שהם מהווים רק 1% מאוכלוסיית העולם. עם זאת, במקומות מסוימים אחוז הג'ינג'ים גבוה הרבה יותר. סקוטלנד היא המדינה אדומת השיער ביותר בעולם - 13% מאוכלוסייתה הם ג'ינג'ים, ובאירלנד הסמוכה מגיע שיעורם באוכלוסייה ל-10%.