N12
פרסומת

ניו-יורק: 10 שנות מאסר לאישה שחטפה תינוקת

אחרי שבמאי האחרון באה לקצה תעלומת היעלמה של תינוקת מבית יולדות בהראלם לפני 24 שנים, נשלחה החוטפת - שגידלה את הילדה כאילו הייתה בתה - להעביר עשור מאחורי סורג ובריח. האם המקורית הטיחה בה: "היא מרשעת ואכזרית"

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק
החוטפת
אן פטאווי - תשב 10 שנים בכלא | צילום: חדשות 2

בבית משפט בניו-יורק נידונה אתמול פרשה שהתרחשה לפני לא פחות מאשר 24 שנים: בני זוג שבתם נחטפה מבית היולדותב-1987 הגיעו זועמים למשפטה של חן פטאווי, שהייתה זו שלקחה את העוללה הרכה לחזקתה.

במהלך הדיון חזו בני הזוג באישה שחטפה את בתם בעודה מנהלת משא-ומתן על חומרת העונש שיושת עליה. הראשונים ניצלו הזדמנות כדי להעלות בבית המשפט סיבות להחמרת הדין עמה - ולא לגזור עליה עונש מינימלי של חטיפה שנקבע על 20 שנים מאחורי סורג ובריח.

פטאווי הורשעה ונשלחה ל-121 חודשי מאסר בפועל, למרות הזעזוע שהביעו השופטים ממעשיה - כשחטפה את הפעוטה, קרלינה, שהייתה אז בת 19 יום בלבד, מבית חולים בהארלם. מאז היא גידלה אותה כאילו הייתה זו בתה שלה.

האב, קרל טייסון, יצא נסער מבית המשפט - אחרי הפגישה עם חוטפת בתו. "היא אפילו לא הייתה מסוגלת להסתכל לי בעיניים", אמר לצד רעייתו - ואמה האמיתית של קרלינה.

האם מתחה ביקורת על העונש שנגזר על פטאווי, שלראייתה - היה קל מדי ביחס למעשיה. "אני דורשת שהיא תשב בבית הסוהר בדיוק את מספר השנים שבהן לא ידעתי היכן נמצאת הבית שלי", היא אמרה בסערת רגשות בשיחה עם עיתונאים בניו-יורק.

"אני הקורבן כאן" צעקה ג'וי, האם הנגזלת, מחוץ לבית המשפט  

ג'וי וויט, האם המקורית, שחזרה בשיחה עם עיתונאים את הרגעים שבהם הבחינה בפטאווי לראשונה - בעודה מתחזה לאחות בבית היולדות. "היא באה אליי ואמרה: אל תבכי, התינוקת שלך תהיה בסדר גמור. אז היא טפחה לי על הכתף". אחר כך התקשתה לשמור על קור רוח והטיחה: "היא מרשעת ואכזרית. אני הקורבן כאן".

במשרד התובע בניו-יורק תיארו את אשר עבר על בני הזוג לאורך השנים: "חייהם של ההורים נהרסו עם חטיפת בתם מהם. פסק הדין שניתן היום קבע כי אן פטאווי תיענש על הפשע הנתעב שביצעה. כעת יכולה המשפחה לנסות ולבנות מחדש את חייה".