היכרות מקרוב עם ארגון הטרור שמאיים על אפריקה: "בוקו חראם", הארגון שאחראי לחטיפת יותר ממאתיים הבנות הניגריות מבית ספר בחודש שעבר, הולך והופך בשנים האחרונות לאחד הארגונים המאיימים ביותר בעולם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ארווה דאמון, כתבת רשת CNN האמריקנית, יצאה לעיר שבה ארגון הטרור הקיצוני נולד והתפתח. כדי להבין כיצד הארגון עובד, היא נפגשה בבית מסתור עם שני מרגלי ממשל בשורות הארגון: "רק השיחה איתנו עשויה לעלות להם בחייהם. כבר עכשיו הם בסכנה", סיפרה.

השניים, שהזדהו בשמות הבדויים מוחמד ואוסמה, בחרו לשמש כ'מלשינים' של המשטר, כי הבינו שזו הדרך היחידה בה יוכלו להבטיח את עתיד ילדיהם, כיוון שחזו איך השפעת הארגון על חבריהם הקרובים הולכת ומתרחבת. "אחרי שהם משכנעים אותך, הם לוקחים אותך אליהם. ברגע שאתה מגיע למחנות האימונים שלהם - זה הסוף. אתה לא תשוב משם", אמרו.

הפעילים יודעים: "הארגון חסר רחמים"

ומהיכן מגייס ארגון הטרור את אנשיו? בעיקר מקרב בני הקהילות העניות, שכבר ממלאים את שורות הלוחמים שלהם. גם אזרחים מלומדים חברים בארגון הטרור הרצחני - כאלה שבקיאים בחומרי נפץ.

אין דרך חזרה ממחנות האימונים
אין דרך חזרה ממחנות האימונים | צילום:



בעיר מיידוגורי, בירת מחוז בורנו שבניגריה, נולדה האידיאולוגיה הקיצונית של "בוקו חראם" - הרחק מתשומת לבו של הממשל הניגרי. זו אולי הסיבה שהארגון הפך אלים יותר וחסר רחמים, וחטיפות הפכו לשכיחות יותר ויותר.

"הם לוקחים אותך ליער, ושם הם מכריחים אותך להצטרף אליהם. או שאתה מצטרף אליהם - או שהם הורגים אותך", סיפרו המלשינים, שאף שמעו על קשר אפל של הארגון לאל-קאעידה.

חלק מהחברים בארגון עברו אימונים בסודן או בסומליה וטוענים שהם יודעים בדיוק איפה נמצאים המחנות של "בוקו חראם" באזור. עם זאת, ברוב המקרים, הממשל נכשל בפעולות נגד הארגון. בטענות דומות שהושמעו נמסר כי כוחות ניגריים אף הוזהרו לפני שאירעה חטיפת הבנות ההמונית.

"הם ישתמשו בהן כדי לשאת ולתת עם הממשלה בנוגע לחירותם של חברי הארגון שנעצרו על ידי הממשל - או שישתמשו בהם כמגנים אנושיים", סיפרו אוסמה ומוחמד שראו את חבריהם נשחטים. הם יודעים שהארגון לא מגלה רחמים.