מה עולה בגורלם של ילדים נשאי איידס? המחלה הקטלנית וחשוכת המרפא נמצאת סביבנו כבר כמה עשורים, בהם ממשיכים נשאי המחלה לנהל את חייהם באופן נורמלי עד כמה שאפשר - מה שכולל גם הבאת ילדים לעולם והקמת משפחה.

לרגל ציון יום האיידס הבינלאומי שחל היום ברחבי העולם, אנו מביאים כמה סיפורים אישיים ומרגשים על התמודדותן של אמהות נשאיות נגיף ה-HIV וילדיהן.

"כל כך פחדתי להביא תינוק לעולם"

אלה קוזנטסובה בת ה-30 היא רואת חשבון מרוסיה שנשואה באושר עם תינוק בן חצי שנה. הבאת תינוק לעולם, עבור אלה, הייתה אחת ההחלטות הקשות ביותר בחייה. "כל כך פחדתי להביא תינוק לעולם", היא מספרת, "פחדתי ועדיין פוחדת שבעלי יהיה חולה".

אלה נדבקה במחלה מבעלה הראשון, והיום בנישואיה השניים לבעל בריא המצב מאוד בעייתי. בני הזוג קוזנטסובה הביאו לעולם את קונסטנטין בהפריה חוץ-גופית. "ניסינו להביא תינוק לעולם כבר הרבה מאוד זמן - שישה חודשים", היא מספרת בהתרגשות על השמחה הגדולה, שאף התעצמה כאשר נודע להם שהוולד בריא.

"יותר מ-4,000 תינוקות נולדו עם איידס"

אך המקרה המשמח של אלה ובעלה אינו נפוץ כלל. "על פי ההערכות, יותר מ-4,000 תינוקות נולדו ברוסיה השנה עם הנגיף בגופם", מדווחת אלה בליאקובה רופאת ילדים נשאית המחלה. לדבריה, כמות הנשאים של הנגיף עלתה בשנים האחרונות בקרב הילדים שהודבקו על ידי אמהות נשאיות.

בליאקובה עובדת במרפאת "MAMA PLUS", מרכז מיוחד לתינוקות ואמהות נשאים. עבור חלק מהאמהות, זו התחנה האחרונה, שם הן מרגישות בבית. אחרי שאמרו לה במרפאה שעבדה בה ש"מגעיל לעבוד איתה" היא החליטה לעבור לעבוד במרכז הזה.

"אפילו הגישה של העובדים במרפאה האזורית שלנו כלפי הנשאים היא חשדנית, למרות שהאנשים האלו מקבלים חינוך רפואי, למרות שהם מבינים איך המחלה עוברת", מספרת הרופאה הנשאית. "זה הרבה יותר קל להגיע למקום בו אנשים מבינים אותך, דואגים לך ולא שואלים שאלות מיותרות".