נערות מדברות בסלולרי (צילום: חדשות 2)
למצולמות אין קשר לכתבה | צילום: חדשות 2

הטלפון הנייד נחשב בתחילת דרכו למוצר מותרות, ששימש בעיקר אנשי עסקים. בהמשך הוא עבר גלגולים שהפכו אותו למוצר נגיש לכל אזרח. היום אין כמעט אדם שלא מחזיק ברשותו לפחות מכשיר אחד, גם אם הוא בסך הכל בן ארבע. בבתי הספר של צרפת לא מוכנים לקבל את זה בשקט.

מכת הסלולר פגעה גם בהתנהלות השיעור בבתי הספר - תשאלו את המורים איך אפשר לנהל שיעור כשלכל תלמיד מכשיר נייד שמצלצל, מקבל הודעות או משמש כמכשיר למשחקים באמצע השיעור. אך מלבד הנזקים המשמעתיים, ישנן כמובן השלכות בריאותיות על המשתמשים הצעירים, ובצרפת החליטו להילחם בתופעה ביד קשה.

הסנאט הצרפתי קיבל בשבוע שעבר החלטה לאסור החזקת טלפונים סלולריים בגני ילדים, בבתי ספר יסודיים ובחטיבות הביניים, כפי שמדווח היום עיתון "הארץ". ההחלטה התקבלה במסגרת חוק גרנל-2 לאיכות הסביבה שנועד להגן על בריאות הילדים, אך היא טעונה אישור מהבית התחתון של הפרלמנט לפני שתיכנס לתוקף.

אצלנו: השימוש בכיתה אסור בכל הגילאים

שר החינוך במדינה הביע בשבוע שעבר את הסתייגותו מהשימוש בטלפונים בשטח הכיתה, אולם ציין שהוא מתיר להחזיק את המכשיר בילקוט, מאחר שהוא משמש אמצעי תקשורת עם ההורים לאחר שעות הלימודים.

ואצלנו? משרד החינוך שולל מכל וכל את השימוש בטלפונים סלולריים בכיתה. "אין אישור לשימוש בטלפון סלולרי", מציינים במשרד החינוך בתוקף. "יש בתי ספר שאוסרים בכלל הבאת סלולרי למתחם, אך ההנחייה היוצאת מאיתנו היא איסור שימוש בכיתה". בנוסף מבהירים במשרד החינוך שהתקנות עצמן אינן חדשות, אך ביקשו להדגיש: "אנחנו לא משנים את מדיניותינו על פי צרפת או תאילנד".

בהכנת הידיעה השתתף יוסי זילברמן

עקבו אחר הטוויטר של חדשות 2

הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק