ראיון עם איל ההון שלדון אדלסון (צילום: AP)
תרם בנדיבות לרומני - והתאכזב. אדלסון | צילום: AP

שלדון אלדסון ניסה לעשות כל שיכול היה כדי לסייע לבחירתו של המועמד הרפובליקני מיט רומני. עד כמה הוא רצה בכך? מתחקיר שערך אתר ה"הפינגטון פוסט" מתברר כי תרומותיו של אדלסון למטה רומני ולמטות אחרים שעסקו בבחירות לקונגרס האמריקנים, הסתכמו בכמעט 150 מיליון דולרים. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

גם בסדרי גודל של מערכות בחירות בארצות הברית מדובר בסכומים חסרי תקדים. זוהי התרומה הגדולה ביותר שהעניק אדלסון במערכת בחירות בארצות הברית, ולמעשה הגדולה ביותר שהוענקה בבחירות האחרונות. כפי שהסביר אדלסון בעצמו, הוא לא חסך בתרומות כדי להבטיח את בחירתו של רומני, מחשש שכהונה נוספת של אובמה "תפגע בגורמים שהתנגדו לבחירתו".

אובמה כמובן נבחר, ואדלסון נחל אכזבה למרות ידו הרחבה בתרומות. במקביל הוא נאלץ להתמודד עם שתי חקירות פליליות של הממשל הפדרלי בארצות הברית כנגד אימפריית בתי הקזינו הבינלאומית שלו. על פי החשדות המופנים נגד אדלסון, העסקים שברשותו שימשו כתחנה להלבנת כספים של שני בעלי הון אחרים.

על פי הדיווחים, נראה שלתרומותיו של אדלסון הייתה גם השפעה על התנהלותו של רומני. אדלסון תקף בתחילה את רומני, כיוון שתמך דווקא בניוט גינגריץ' שהתמודד בבחירות לראשות המפלגה הרפובליקנית. גם לאחר שרומני נבחר, אדלסון המשיך לתקוף אותו וטען כי הוא אינו עקבי באידיאולוגיה שהציג - מה שהוביל לפגישה בין השניים בחודש מאי.

זמן קצר לאחר הפגישה, צויין בדיווח, הגיעה תרומתו הראשונה של אדלסון למטה רומני, בסכום של 10 מיליון דולרים. ועוד מתוצאות הפגישה - רומני חזר והדגיש את תמיכתו באינטרסים המרכזיים של אלדסון - תמיכה בממשלת נתניהו והתנגדות לפתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי-פלסטיני.

עירב את רומני בסוגיה הישראלית, ארכיון (צילום: רויטרס)
עירב את רומני בסוגיה הישראלית, ארכיון | צילום: רויטרס

כמו כן, מסעו הראשון של רומני מחוץ לגבולות ארצות הברית לאחר הפגישה, היה לישראל, בחודש יולי. בין היתר, במסגרת ביקורו בירושלים השתתף רומני גם באירוע גיוס תרומות שאליו הגיע גם אדלסון עצמו.