חללית התצפית של נאס"א שעוקבת אחרי השמש, ה-Solar Dynamics Observatory, הצליחה לתפוס תמונות נדירות של חור על פני השטח של שמש, אזור שנקרא עטרת השמש. מדובר בתופעה בשם Coronal holes, שהיא חלק מהמחזור הטבעי של השמש ולעיתים, היא עשויה לגרום להפרעות גם באטמוספירה של כדור הארץ.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

חורים מעין אלה הם למעשה אזורים שמהם פולטת השמש חלקיקי רוח - תופעה שנגרמת בדרך כלל כתוצאה מסערה או התפרצות סולארית. לעיתים, האירוע יוצר גל הלם על פני כדור הארץ כשהחלקיקים פוגעים במגנטוספירה, יממה או יותר אחרי האירוע על פני השמש.

במקרה כזה נוצרת סערה מגנטית שעשויה להפריע, למשל, לפעילות לוויינים ולשידורי רדיו, ומצד שני יכולה ליצור תופעות יפות - כמו הזוהר הצפוני. הסערות האלה עשויות להמשך מספר ימים.

החור שתועד הוא בצורת ריבוע, ונצפה בעזרת אור אולטרה סגולי בין ה-5-7 בחודש מאי השבוע. בנאס"א אומרים שהסיכוי להשפעה על כדור הארץ נמוך מאוד, בגלל שהחור ממוקם בדרום השמש. אנשי נאס"א מסבירים שככל שחור כזה ממוקם במרכזה של השמש - יש סיכוי טוב יותר שישפיע על כדור הארץ.

פרויקט ה-Solar Dynamics Observatory הושק על ידי נאס"א ב-11 בפברואר 2010. החללית, העוקבת אחרי השמש, היא המתקדמת ביותר שתוכננה אי פעם והיא מצוידת בארבעה טלסקופים מתוחכמים, שיכולים להעביר תמונות מפורטות ביותר של השמש באורכי גל שונים. משימתה של ה-SDO מתוכננת להימשך עד ל-2016.