הפרה בוטה של ההסכמות עם המערב: באיחור של מספר שעות אישרה הבוקר צפון קוריאה באופן רשמי את דבר קיום השיגור משטחה. "שיגרנו לוויין תקשורת לחלל, שנכנס בהצלחה למסלול מסביב לכדור הארץ", דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה. עוד דווח כי "הלוויין משדר שירי מהפיכה ושירי הלל למנהיג קים ג'ונג איל".

בשעות הבוקר המוקדמות הודיעה יפן במסיבת עיתונאים מיוחדת כי דווקא טיל ארוך טווח חלף מעל שטחה.

במדינות המערב, ובראשן ארצות הברית, חוששים שמדובר בטיל בליסטי ארוך טווח שעלול לאיים על ביטחונן של בעלות הברית במזרח אסיה, ואף להגיע לארצות הברית עצמה.

השיגור שהתרחש הבוקר כבר עורר גל תגובות נזעמות בעולם המערבי. במחלקת המדינה האמריקנית אישרו את דבר קיום השיגור, ובמסיבת עיתונאים מיוחדת שקיים הדובר פרד לאש הוא כינה את המהלך "צעד פרובוקטיבי שיוביל לתגובה ראויה על מנת להוכיח לצפון קוריאה כי היא אינה יכולה לאיים על מדינות אחרות".

נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, מיהר להגיב גם הוא לשיגור. בהודעה מיוחדת ששיגר לכלי התקשורת גינה אובמה בחריפות את המהלך ואמר כי "הדבר מאיים על כל אזור אסיה והעולם כולו". הוא הוסיף כי המהלך יחייב את ארצות הברית לכנס את בנות בריתה. "ארצות הברית מחוייבת לשמור על ביטחונו ויציבותו של אזור צפון-מזרח אסיה", אמר הנשיא.

זאת ועוד, הודיע היום דובר הבית הלבן כי "הנשיא אובמה יודיע בהמשך היום כי ארצות הברית צמצום מימדי ארסנל הנשק הגרעיני של המדינה". הוא הוסיף כי "ארצות הברית תפחית מחשיבות הנשק הגרעיני באסטרטגיה שלה".

הפרה של החלטת מועצת הביטחון

גם בדרום קוריאה גינו את השיגור. "מדובר בצעד פזיז", אמרו בסיאול. ביפן טענו כי הטיל נראה חג בשמי המדינה, עד שהתרסק באוקיינוס הפאסיפי. "זה בלתי מתקבל על הדבר שהיא ביצעה את השיגור הזה", אמר הבוקר טאקאו קוואמורה, ראש הקבינט הביטחוני ביפן.

במדינות המערב העריכו בשבועות האחרונים כי השיגור שתבצע צפון קוריאה יהיה של טיל המכונה "טאפודונג-2", המסוגל, לטענת גורמי מודיעין זרים, לשאת ראש נפץ ולהגיע עד לשטחה של ארצות הברית. עם זאת, בצפון קוריאה טענו כי הכוונה היא לשגר לוויין במסגרת מה שכונה "תכנית חלל למטרות שלום". בימים האחרונים גברו הדיווחים על הניסוי הקרוב בצפון קוריאה.

השיגור היום מהווה הפרה של החלטה 1718 שהתקבלה בשנת 2006 במועצת הביטחון של האו"ם, שדרשה מצפון קוריאה "להשעות את כל פעילויותיה הקשורות לתכניות הטילים הבליסטיים". המהלך, אותו הובילו ארצות הברית ויפן במועצת הביטחון לפני כשלוש שנים, בא בעקבות גל ניסויים ושיגורים של טילים ורקטות, וכן ניסויים גרעיניים.