מנת היום - חתול רחוב: שף איטלקי מוכר החליט להמציא מחדש את המקוריות - אך נראה כי הדבר עלה לו במדד הפופולריות. אחרי שהציע מתכון לחתול ברוטב בשידור חי בתכנית טלוויזיה - פוטר ממנה.

השף בפה ביגאצי, מומחה בעל שם למטבח האיטלקי המשתתף בתכנית "פרובה דל קוקו", הגרסה האיטלקית ל"קרב סכינים", הציג השבוע בפני הצופים מעדן חדש אותו חשב להכין: נזיד בשר חתולים ברוטב מיוחד. מגישת התכנית לא הבינה תחילה למה בדיוק התכוון ביגאצי, אך כשהתברר לה שהוא רציני לחלוטין, החליטה להסתתר מתחת לשולחן.

יצאו לפרסומות

"בשר חתולים הוא מעדן יוצא מן הכלל", אמר ביגאצי לצופים. "צריך להשרותו במים - ואז הבשר מתרכך". מניסיונו, סיפר ביגאצי לצופים כי "בשר חתולים טוב יותר מבשר שפנים, עופות וציפורים. מדובר במאכל מסורתי בחבל טוסקנה".

כאן החליטו בהפקת התכנית לשים קץ לדבריו של ביגאצי, והתכנית יצאה לפרסומות. כעבור מספר ימים הוחלט לפטר את ביגאצי - שלא מבין עדיין מדוע. "קיבלתי את הרעיון לאחר מלחמת העולם השנייה", הסביר. "פגשתי אנשים שאוכלים חתולים בגלל המחסור בבשר, ורק דיברתי על מסורת ישנה". עם זאת, הדגיש ביגאצי כי הוא הפסיק לאכול את ה"מעדן".