אחת לכמה זמן הוא שובר את השיא של עצמו. בדר"כ בקפיצה מראשו של פסל או אנדרטה אל האדמה. לפעמים הוא מרחיק קפוץ וחוצה את תעלת למאנש בדאייה וכנפיים מלאכותיות. אך בחודש הבא ינסה פליקס באונטגארטנר האוסטרי לעשות משהו חדש.

באונטגארטנר מתכנן לשבור ארבעה שיאי-אקסטרים במקביל: הראשון - לטוס לגובה הרב ביותר שאדם הגיע אי פעם בכדור פורח; השני - לבצע את הצניחה החופשית הארוכה ביותר; השלישי - לבצעע את הצניחה החופשית המהירה ביותר והרביעי - צניחה חופשית מהגובה הרב ביותר שנעשה עד כה.

אז איך זה ייעשה? באונטגארטנר ישאף להגיע עם כדור פורח לגובה 36 קילמוטרים, ובעודו לובש חליפת לחץ מיוחדת - לבצע מהכדור הפורח קפיצה חופשית. על פי החישוב, מהירות הקפיצה צפויה לעבור את מהירות הקול. "ב-35 השניות הראשונות של הנפילה, אני אמור להיות מסוגל לעבור את מהירות הקול", הוא מאשר. המטרה היא, כמובן, בסופו של דבר לנחות עם הרגליים (ובסיוע קטן של המצנח שייפתח בשלב כלשהו של הנפילה).

טייס הניסוי לשעבר משמש כיועץ

אך מבדיקה מהירה מתברר שאת הקפיצה הזו ניסה כבר לעשות לפני 50 שנה ג'ון קיטינגר, טייס ניסוי אמריקני לשעבר. בשנת 1960 הוא קפץ מגובה 30 קילמוטרים - ושרד. הוא הוכיח את יעילותה של חליפת הלחץ לימים של אסטרונאוטים, וכיום משמש כיועץ האישי של באונטגארטנר.

אומץ לב, מסתבר לא חסר לאוסטרי. אחרי שקפץ כבר מפסל ישו בריו דה-ז'נרו וממקומות אחרים. מה גם, שלא בטוח שיזדקק הוא לשירותה של משקה האנרגיה הפופולארי שמעניק חסות לקפיצה הזו - שכן רמת האדרנלין בדם תעשה כבר את העבודה.