N12
פרסומת

אז כמה באמת מרוויחים הכדורגלנים הגדולים בעולם?

שחקני הכדורגל מהטופ האירופאי מרוויחים היום עשרות מיליונים בכל שנה, שכר הכדורגלנים עלה ב-1500% בחמישים השנים האחרונות. גם מחיר הכניסה למשחק עלה במקביל והאוהדים שהפכו לצרכנים - נשארים בחוץ. אז מי צוחק יותר בדרך אל הבנק?

עמית ולדמן
פורסם:
הקישור הועתק
בקהאם במדי הגלקסי, 2009
דיויד בקהאם - עדיין המלך | צילום: רויטרס

הליגות האירופאיות בכדורגל נפתחות בימים אלה, ולמגרשים ברחבי היבשת עולים לשחק מיליונרים ומולטי מיליונרים - שחקנים עשירים שמצבם הכלכלי רק משתפר ב-50 השנים האחרונות, בלי שום קשר למצב הכלכלי ביבשת.

רשת SKY הבריטית מפרסמת היום את רשימת עשרת השחקנים שמרוויחים הכי הרבה, בראשם, עדיין, דיויד בקהאם עם הכנסה שנתית של 30 מיליון ליש"ט, חוזה פרסום של יותר מ-23 מיליון ליש"ט ועוד משכורת שנתית של יותר מחמישה מיליון ליש"ט.

ההאשמה באונס תפגע בכיסו?
כריסטיאנו רונאלדו, 27 מיליון ליש"ט בשנה | צילום: רויטרס, חדשות
מסי. השחקן הטוב בעולם רק במקום השלישי
מסי. השחקן הטוב בעולם רק במקום השלישי | צילום: רויטרס

אחריו במקום השני ברשימה - כריסטיאנו רונאלדו של ריאל מדריד שמרוויח 27 מיליון ליש"ט בשנה, ורק אחריו המתחרה הגדול מברצלונה ומי שנחשב בעיני רבים לשחקן הטוב בעולם - ליונל מסי. הארגנטינאי מרוויח מידי שנה 24 מיליון ליש"ט.

פרסומת
ויין רוני, יש מספיק כסף לטיסות
ויין רוני, יש מספיק כסף לטיסות | צילום: רויטרס

עוד ברשימה בסדר יורד - וויין רוני (15.4 מיליון), קאקה (13.2 מיליון), סרחיו אגווארו ממנצ'סטר סיטי שלמרות הפציעה שלו אתמול הוא יסיים את העונה עם עוד 12.7 מיליון ליש"ט בחשבון הבנק שלו. פרנדדו טורס החלוץ הספרדי של צ'לסי עם 12.5 מיליון, יאיא טורה שחקנה של אלופת אנגליה (12.1 מיליון ).

רוני רוזנטל בליברפול. 5 ליש"ט לכרטיס
רוני רוזנטל בליברפול. 5 ליש"ט לכרטיס | צילום: רויטרס
פרסומת

סוגרים אתל הרשימה שני אנגלים - ג'ון טרי קפטן צ'לסי שלמרות השערוריות בהן היה מעורב הוא עדיין מכניס לא מעט מיליונים לבנק, ליתר דיוק 11.1 מיליון ליש"ט בשנה, וחברו לנבחרת, קפטן ליברפול, סטיבן ג'רארד עם הסכום העגול 10 מיליון ליש"ט.

מה שמפתיע הוא השכר של השחקנים שגדל ב-1500% - פי 15 בחמישים השנים האחרונות, בעוד השכר הממוצע עלה ב-186% בלבד.

ג'ון טרי, 11 מיליון ליש"ט למרות הפרשיות
ג'ון טרי, 11 מיליון ליש"ט למרות הפרשיות | צילום: רויטרס

עכשיו מהווה שכר השחקנים 70% מהתקציב של קבוצות הכדורגל. לשם השוואה היווה השכר הזה פחות מ-50% לפני פחות מעשרים שנה. אז מי משלם את המחיר? הדור הבא, המגרשים וככל הנראה, גם האוהדים שהפכו לצרכנים.

מחיר הכניסה למשחקים עלה מאז 1989 ביותר מ-1000%, בשנות השמונים היה אפשר לראות את רוני רוזנטל או אבי כהן בליברפול בתמורה ל-4 ליש"ט, עכשיו כרטיס כניסה לאותו האצטדיון "אנפילד", עולה 45 ליש"ט. אוהדי ארסנל צריכים לשלם 51 ליש"ט כדי להיכנס לאצטדיון האמרויות בלונדון ולראות את קבוצתם האהובה (מפסידה במקרים רבים).

פרסומת

דייב בוייל אוהד כדורגל שחיבר נייר עמדה בנושא, כותב: "במהלך 30 השנים האחרונות ראינו עלייה תלולה במשכורות של השחקנים, במקביל היינו עדים למחירים שאוהדים לא יכולים להרשות לעצמם". ניק אייל, ראש הארגון הכלכלי - חברתי מ"המרכז לחקר משכורות גבוהות" אומר מתרעם גם הוא. "הבנקאים ומנהלי החברות לא אחת עושים השוואה בין המשכורות שלהם לאלו של השחקנים המקצועניים. כמו בכדורגל כך גם בעסקים, אפשר להשקיע את הכסף טוב יותר על אימונים, על מתקנים ולא על העלאת משכורות לא מתקבלת על הדעת".

ומה המסר של בויל? "עכשיו זה הזמן לבלום את ההידרדרות הדרמטית בתשלומים לבכירים. אנו קוראים לדיון ציבורי לאומי ולהגדיר מחדש, מהו שכר הוגן לבכירים בחברה שלנו - בראש הבנקים, החברות וקבוצות הכדורגל".