ארכיון (צילום: רויטרס)
הפגנות בעקבות מות הצעירה. ארכיון | צילום: רויטרס

כשלושה חודשים לאחר שנחשף דבר האונס הקבוצתי המזעזע שעברה סטודנטית בת 23, שלאחר מכן מתה בבית חולים בסינגפור - שם הלילה קץ לחייו נהג האוטובוס שבו התבצע המעשה המחריד, שהוגדר גם כנאשם המרכזי בפרשה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי הדיווחים השונים בכלי תקשורת במדינה, סינג התאבד באמצעות תלייה בתאו שבכלא. "זה מצער", אמר אחיה של קורבן האונס, "הייתי רוצה לראות אותו מוצא להורג באופן פומבי - ולא כך". הוא הוסיף, כי "הוא ידע שהוא הולך למות מפני שהתיק נגדו היה חזק ". בהמשך דבריו, הביע האח תקווה ששאר הנאשמים ימצאו גם הם את מותם. "אחד נפל, אני מקווה שהיתר יוצאו להורג", אמר.

זמן קצר לאחר מעצרם של ששת הנאשמים בפרשה, הודיעה משטרת הודו כי הם יואשמו ברצח הצעירה. תחילה, נעצרו השישה בחשד לביצוע מעשה האונס בלבד, אך עם היוודע דבר מותה של הסטודנטית בבית החולים בסינגפור - שונה סעיף האישום נגדם.

ההפגנות בהודו בעקבות מקרה האונס (צילום: Reuters)
ההמונים יצאו לרחובות דלהי. ארכיון | צילום: Reuters

"היא נפטרה בשלווה, עם משפחתה ונציגי השגרירות ההודית לצידה" אמר ד"ר קווין לו, מנהל בית החולים שבו אושפזה. "הרופאים האחיות והצוות משתתפים בצערה של המשפחה", הוסיף.

עם היוודע דבר המעשה האכזרי, זכה המקרה הקשה לסיקור תקשורתי נרחב ברחבי העולם. כתוצאה מכך, פרצו הפגנות סוערות ברחבי ניו-דלהי ובערים אחרות בהודו, כשההמונים הניפו שלטים בגנות מקרי האונס הרבים במדינה. במהלך המחאות, דווחו עוד שני מקרי אונס קשים שבוצעו במדינה, ובהם ילדה בת 10 שהותקפה באכזריות - ונרצחה.

מקרי אונס ותקיפה מינית נפוצים בהודו, ובמיוחד בבירה ניו דלהי. הרשויות מנסות מזה שנים למגר את התופעה הקשה, אך ללא הצלחה יתרה, בין השאר בעקבות הקיבעון החברתי בחברה ההודית שהופך נשים מהמעמדות הנמוכים לקורבן שאין צורך להגן על זכויותיו.