למה שרק תחילתו של מוסד הנישואים יזכה לחגיגה מפוארת? אחוזי הגירושים ביפן שרק הולכים ומטפסים הביאו לפריחתו של טרנד חדש במדינה - טקס גירושים.

במהלך הטקס הלא שגרתי, נעמדים בני הזוג שהחליטו לפרק את התא המשפחתי מול חברים ובני משפחה, מנפצים את טבעות הנישואים ומכריזים על גירושיהם. למרות שיש שיחשבו שמדובר באירוע מוזר ומאיים תתפלאו לשמוע כי יפנים רבים מעדיפים לחתום בדרך זו את חייהם המשותפים.

בני הזוג היפנים טאקא ומיצ'יקו, שנישאו בשנת 2002, החליטו גם הם לערוך את הטקס הפופולרי לאחר שהחליטו להתגרש. "חלק ממני מצפה שארגיש הרבה יותר טוב אחרי זה", מתוודה מיצ'יקו, "הרגשתי מספיק עצבות".

אחד מכל 4 יפנים מתגרש

כאשר נעמדו השניים מול הקהל וניסו לנפץ את טבעת היהלום נתקלו במספר קשיים ונאלצו והכו בה מספר פעמים לפני שנסדקה. "אני מרגישה הקלה אחרי שריסקתי את הטבעת, אני מרגישה משוחררת", מספרת מיצ'יקו. "ההרגשה הדדית", מסכים טאקא.

חלקים גדולים מטקס הגירושים הם סמליים, הזוג יושב גב לגב בשולחנות נפרדים, כדי לסמל את יציאתם לחיים נפרדים. מקלות האכילה בטקס, זה הדבר האחרון שהם חולקים. בניגוד לחגיגת חתונה, בטקס הגירושים אין ריקודים משמחים אלא מוזיקאים בקבלת הפנים ששרים על הפרידה. "זה מוזר, אין ספק", אומרים האורחים ומתוודים, "אבל זה אחד מסימני הזמן ביפן".

תאמינו או לא, אחד מכל ארבע טקסי נישואין ביפן, מסתיים בגירושים, מה שהפך את הטקס השנוי במחלוקת לטאבו תרבותי.לטענת מארגן טקסי הגירושים הירוקי טראי, טקס הגירושים שעלותו 600 דולר, עוזר לחלק מהיפנים להתרגל לנורמות החברתיות המשתנות של המדינה.

"אין כאן טעות, טקס הגירושים הוא הליך עצוב", מסביר הירוקי ומוסיף ,"אבל אני מאמין שבהכרזה על התחלה חדשה בחיים בפני חבריך, הקרובים והמשפחה - אתה מצייר קו ברור שעוזר מבחינה רגשית". הירוקי הפך בתקופה האחרונה למבוקש מאוד בשל הדרישה הקיימת בשוק. לדבריו העסק שלו פורח, הוא מקבל אלפי שיחות , ואין לו מקום לקביעת טקסים בשבועות הקרובים.

רוצים לקבל עוד עדכונים מרחבי העולם? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק