הילדה פונתה במצב בינוני, אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
העונש על אכילת כלב- 15 יום מעצר וקנס | צילום: רויטרס

הצעת חוק שהועלתה בסין מציעה ענישה מקסימאלית של 15 יום מעצר וקנס של כ-700 דולר בגין אכילת כלב או חתול, העלתה ויכוחים רבים באמצעי התקשורת והאינטרנט ברחבי המדינה. בסין, כלבים וחתולים מעבר להיותם חיות מחמד נאמנות לבני האדם, נחשבים גם למאכל מסורתי ועממי ברחבי המדינה שלא הרבה סינים היו מסכימים לוותר עליו.

"אכילה של כלבים וחתולים הוא מעשה מבייש וברברי, כל אחד עם טיפה של אנושיות בנפשו לא יעיז להרוג ולאכול את אחד מחברינו הנאמנים ביותר" אמר אחד הטוקבקיסטים ברשת האינטרנט בסין.
ארגונים אוהבי חיות בית שצצו בערים הגדולות ברחבי סין לעיתים נוקטים בצעדים קיצוניים למען בעלי החיים אותם הם כה אוהבים כמו ארגון לשחרור בעלי חיים שבשנה שעברה חילץ ממשאית מאות חתולים אשר היו אמורים להיות מוגשים כמנות לסועדים במסעדות בדרום המדינה.

ארגון הסחר הבין לאומי הסיני הודיע כי הוא בעד הצעת החוק ואף מגבה אותה, לדעת אנשי הארגון, חוק שכזה ישפר את המוניטין של הסחורות הסיניות המיוצאות למדינות העולם.
למרות פריחתם של ארגוני זכויות בעלי החיים, אומרים בסין כי לא יהיה ניתן לאכוף את החוק. באחד מעיתוני הערב בסין צוטט מנהל הגוף לשמירה על בעלי חיים במחוז ג'יאנגסו, אזור שבו ישנה מסורת ארוכת שנים של מתכוני כלבים, כשאמר: " איסור מנהג אכילת כלבים וחתולים אינו ראוי ולא יוכל להיאכף".

איסור אכילת כלבים יפגע קשות בתושבים

החתול נעלם בנמל התעופה, אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
ישנם אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם קניית בשר | צילום: חדשות 2

באזורים מסוימים בסין, בהם נהוגה אכילת חיות המחמד, עיבוד הבשר מתבצע בעוד בעל החיים עדיין חי. הכלב או החתול מוכה למוות כדי שדמו יתפזר בתוך גופו והבשר יהיה יותר ערב לחיכו של הסועד.

גורם רשמי במחוז שבו כלבים הם חלק עיקרי בתפריט אמר כי במידה ואכן יחוקק החוק המדובר זוהי תהיה פגיעה קשה מאוד לכלכלת האזור ופגיעה קשה בתושבים. "בישול חיות בעודן בחיים הוא מעשה שיש להיענש עליו אין ספק, אך האנשים חופשיים לבחור מה יאכלו ומה לא. ישנם אזרחים בסין שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות בשר ואנו לא צריכים להעתיק באופן עיוור ערכים שמקורם במדינות מערביות".