הפרלמנט של חצי האי קרים קיבל את תוצאות משאל העם והכריז רשמית על עצמאות מהממשל האוקראיני, ובמקביל ביקש להצטרף, על פי החלטת תושבי חצי האי, לפדרציה הרוסית. על פי התוצאות שפורסמו הבוקר (ב'), 97% מתושבי חבל המריבה על חופי הים השחור הצביעו בעד התנתקות מהממשל בקייב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין יגיע לחצי האי וינאם מול הפרלמנט ביום שלישי. הפרלמנט הרוסי - הדומה, מחבר במקביל החלטה שתומכת במשאל העם. הממשל בקייב טען שהוא לא מכיר במשאל או בתוצאותיו, ובאיחוד האירופי ובוושינגטון טוענים שההצבעה שנערכה בקרים אינה חוקית.

שרי החוץ של האיחוד האירופי הסכימו היום להפעיל סנקציות שכוללות מניעת אשרות כניסה והקפאת נכסים של 21 גורמים רשמיים ברוסיה ואוקראינה, על פ הידיעה מבריסל, השרים הגיעו להסכמות אחרי ישיבה מיוחדת של 28 שרי חוץ של האיחוד.

משאל העם בקרים (צילום: רויטרס)
97% מתושבי חצי האי קרים בעד סיפוח לרוסיה | צילום: רויטרס

40,000 חיילים אוקראינים בדרכם לקרים

ההחלטה של הפרלמנט והעם התקבלה בשמחה והיא הצעד האחרון בתהליך סיפוח שהחל עם חילופי הממשל בקייב. בפועל, מאז סוף חודש פברואר, חיילים פרו רוסיים שולטים בחצי האי, אך מוסקבה טוענת שהכוח הפרו רוסי בקרים אינו כפוף לצבא הרוסי והוא נועד להגנה עצמית.

הכוחות הרוסיים צרים כבר שבועות על בסיסי הצבא האוקראיני שחייליו חוששים לנטוש את העמדות, מפני שהם צופים שעל כל עמדה צבאית אוקראינית שתינטש, ישתלט חייל רוסי או פרו רוסי. על פי ההחלטה של הפרלמנט בסימפרופול, החוק האוקראיני כבר לא תקף באזור והנכסים שהיו בידי הממשל של קייב, שייכים עכשיו לממשל של חצי האי.

הממשל החדש בקייב הגיב בשליחת 40,000 כוחות מילואים ומשמר לאומי לכיוון חצי האי. נשיא אוקראינה הנוכחי אלכסנדר טורצ'ינוב אמר שמשאל העם הוא "פארסה אחת גדולה שלעולם לא תקבל את הכרתה של אוקראינה והעולם המתורבת".

הלילה שוחח הלילה פוטין עם הנשיא אובמה ואמר לו כי משאל העם חוקי "ונעשה על פי החוק הבינלאומי". אובמה ענה שעדיין ניתן לפתור דיפלומטית את המצב.