פסגת האקלים בקופנהגן : 1,200 לימוזינות, 140 מטוסים פרטיים והרבה קוויאר. קופנהגן מתכוננת לוועידת האקלים במלוא המרץ. ביום רגיל מאג'קן פריס יורגנסן, מנהלת רשת לימוזינות בבירה הדנית, שולחת 12 לימוזינות לכבישי העיר. במהלך ועידת האקלים שנפתחת היום המכונה גם "הוועידה שתציל את העולם", החברה תפעיל לא פחות מ-200 לימוזינות.

"חשבנו שלא ישכרו מאיתנו יותר מדי מכוניות כי אחרי הכל זו ועידת אקלים", היא אומרת בראיון לדיילי טלגרף. "אבל אחרי שהם ראו את תחזית מזג האוויר - הם התחילו לחשוב שוב". 

יורגנסן אומרת שגם מתחריה עסוקים מאוד והיא סופרת בסך הכל 1,200 לימוזינות מתרוצצות ברחבי קופנהגן. המשלחת הצרפתית לבדה הזמינה 42 לימוזינות. "הזמנו מכוניות במיוחד משוודיה וגרמניה" חלק מהמכוניות הללו, חמש מתוך ה 1200, פועלות על ידי חשמל.

יורגנסון  מסכמת את הבעיה של הוועידה "למרבה הצער מאוד יקר לייבא את המכוניות שלא עובדות על דלק או דיזל, בגלל המיסים, וזה פשוט לא הגיוני להפעיל כאלה מכוניות כאן" .

הזונות עובדות שעות נוספות

לא רק צי הרכבים מגביר את הזיהום הרב במדינה, שדה התעופה קלט 140 מטוסים פרטיים שהגיעו לבירה הדנית. 15 אלף חברי משלחות, 5,000 עיתונאים ו-98 מנהיגים עולמיים - כל אחד מהם עם פמליה של עשרות יועצים ומאבטחים מתרכזים בדנמרק ומוציאים, על פי ההערכות, יותר מאלף יורו ביום.

לא ברור עם הוועידה תצליח להלחם בבעיות האקלים, אבל היא מסייעת מאוד לתעשיית התיירות בדנמרק. גם תעשיית המין הדנית מרוויחה מהמבקרים הרבים. על פי ההערכות בדנמרק יש בערך 1,500 פרוצות, שמתכננות לעבוד שעות נוספות - אבל בסקס , לפחות, לא פולטים גזים רעילים.

עבור אנטרטיקה ההחלטות בדנמרק - קריטיות

רחובות קופנהגן לקראת ועידת האקלים (צילום: רויטרס)
קופנהגן חוגגת שינוי אקלים | צילום: רויטרס

בצידו השני של העולם, מדענים עוקבים בדאגה אחרי תוצאות הוועידה בקופנהגן. אנטארקטיקה היא החזית הקפואה של שינויי האקלים, שממת הקרח באנטרקטיקה שבעבר הייתה מחוסנת מהשפעות בני האדם, עוברת שינויים דרמטיים.

מומחה הקרחונים אנדי סמית' שמגיע ליבשת כבר 26 שנים מסביר כי שינויי האקלים משפיעים מאוד על שכבות הקרח ועל הקרחונים ולמין האנושי יש תפקיד מכריע בשינויים אלה. "ההשלכה העיקרית היא על גובה מפלס המים, מה שאומר שהתהליך משפיע על כולנו", הסביר.

 קומארד סטפאן חוקר את הקטבים כבר 35 שנים . "בדקנו בכמה יעלה מפלס המים במשך חמישים - מאה שנה", אומר החוקר. "בהתחלה זה יהיה בערך 30 ס"מ, אולי 40, אבל המחקר האחרון שערכנו מנבא עלייה של כ-55 סנטימטרים במפלס המים". כך גורלה של היבשת הקרה בעולם, משתווה לאט לשלנו.

"הדרך שבה אנחנו חיים במרחק של אלפי קילומטרים מכאן, מתחילה להשפיע על אנטרטיקה וגורלה של היבשת הזו ייקבע בהחלטות שפוליטיקאים יקבלו עכשיו" אומרת אמה הארד, כתבת סקי שנסעה ליבשת.

"המדענים יבדקו את ההשפעה של כל שינוי במדיניות מפני שכאן בחזית הקפואה נגלה אם אנו מנצחים בקרב נגד ההתחממות הגלובלית או שאנו מפסידים בו. זה מרגיש כאילו זה עולם אחר כאן - רחוק ומוגן".