N12
פרסומת

שוודיה נרגשת: הנסיכה שבורת הלב סוף סוף התחתנה

אחרי שעורך דין מקומי בגד בה, אחרי שהקשר בינה לבין הנסיך הבריטי וויליאם לא צלח, מדלן, הנסיכה הצעירה משוודיה, נישאה בשטקוהולם לבחיר ליבה - בנקאי מניו יורק שגנב את ההצגה לאחר שהזיל דמעה במהלך הטקס הססגוני

חדשות 2
חדשות
פורסם:
הקישור הועתק

האישה הרביעית בתור לרשת את הכתר השוודי, הנסיכה מדלן, התחתנה אמש עם כריסטופר אוניל, איש עסקים מניו יורק. זה קרה בטקס ממלכתי שנערך בבירה השוודית שטוקהולם. הנסיכה בת ה-30 חזרה לכבוד הנישואים במיוחד מארה"ב, שם פגשה את בחיר ליבה לפני כשנתיים.

לחתונה המלכותית הגיעו 500 אורחים, רובם מכובדים ובהם בני משפחות מלוכה מכל רחבי אירופה. אבל מיליוני שוודים ואוהדים אחרים לא נשארו אדישים וגם הם צפו בטקס ששודר בטלוויזיה המקומית. כל העולם ראה את אוניל, הבנקאי והיזם המשופשף, מזיל דמעה.

שוודיה עוד זוכרת את החתונה של אחותה הבכורה של מדלן, הנסיכה ויקטוריה, שנישאה למאמן האישי שלה לפני שלוש שנים בשטוקהולם. אז המדינה כולה, שאמנם הרימה גבה, נצבעה בצבעי המלוכה והלאום. החתונה אמש לעומת זאת, הייתה צנועה בהרבה.

המלך קארל גוסטב ה16
המלך קארל גוסטב ה16 | צילום: רויטרס, רויטרס

סיפור האהבה בין השניים החל לפני שלוש שנים, אז הגיעה הנסיכה מדלן הגיעה לניו יורק שבורת לב, אחרי שהייתה מאורסת לעורך דין מוכר בשוודיה, עורך דין שאותו תפסה בוגד בה בחופשת סקי.

האישה שבעבר נחשבה לאחת המועמדות הובלטות להתחתן עם הנסיך הבריטי וויליאם נאלצה להתמודד עם הבושה הפומבית, אך נראה שכעת, שנים אחרי, היא התגברה סוף סוף על הכאב ההוא.

משפחת המלוכה בשוודיה ממלאת תפקידים רשמיים או טקסיים בלבד ואין לה השפעה על מדיניות האומה הסקנדינבית. מדלן היא בתו הצעירה, השלישית, של המלך קארל גוסטאב ה-16 והמלכה סילביה.