צלקת לכדורגל העולמי (צילום: רויטרס)
צלקת לכדורגל העולמי | צילום: רויטרס

התקשורת המצרית מדווחת על 75 הרוגים ומאות פצועים, מהאירועים אמש במגרש הכדורגל בפורט סעיד. בפיפ"א שמנסה לארגן את משחקי היורו המתקרבים, רואים את התמונות ונזכרים בעוד אירועים דומים, וטרגדיות שהתרחשו על מגרשי הכדורגל.

רשימת האסונות נפתחת במאי 1964, בפרו. יותר מ-318 אוהדים נהרגו ו-500 נוספים נפצעו במהומות שפרצו במשחק העפלה לאולימפיאדה, שהתרחש בבירה לימה. במשחק נגד ארגנטינה, האורחים הובילו בשער לאורך כל המשחק עד הדקה האחרונה, וברגע דרמטי ושנוי במחלוקת הנבחרת מפרו הצליחה להבקיע שוויון. עם הגול פרצו המהומות, ונבחרת פרו לא הגיעה לאולימפיאדה בטוקיו.

בינואר 1971, בגלזגו שבסקטולנד, נהרגו 66 בני אדם לאחר סופו של משחק בין היריבות המושבעות בדרבי של הבירה. בעקבות ההתפרעות קרס אחד היציעים בסוף המשחק - מה שגרם לאסון.

גם אצטדיון הכדורגל לוז'ניקי שבמוסקבה באוקטובר 1982, התרחשה טרגדיה במהלך אירוע שנערך במסגרת ליגת אופ"א בין ספרטק מוסקבה, לבין הארלם ההולנדית. הרשויות משורות המפלגה הקומוניסטית החביאו במשך שנים את גודל האסון - באופן רשמי פורסם על עשרות בודדות של אוהדים שנמחצו למוות בשל דוחק, אך היום טוענים שבאותו ערב נהרגו יותר מ-350 בני אדם שככל הנראה נרמסו למוות.

בריטניה: 56 הרוגים בשריפה

האסונות רודפים אחרי ליברפול (צילום: רויטרס)
האסונות רודפים אחרי ליברפול | צילום: רויטרס

במאי 1985, אירע אסון נוסף בבריטניה. לפחות 56 נהרגו ויותר מ-200 נפצעו בשריפה שפרצה ביציע של אוהדי ברדפורד במשחק מול לינקולן סיטי. כך חגיגות האליפות של הליגה השלישית בבריטניה - הפכו ליום של אבל.

באותו החודש נהרגו 39 בני אדם בבלגיה, רובם איטלקים, במהומות שפרצו עוד לפני גמר הליגה האירופית, בין יובנטוס לליברפול באצטדיון הייזל שבבריסל. בגלל הקבוצות המוכרות שהשתתפו במשחק, אסון הייזל הפך לאחד האירועים המוכרים ביותר בעולם הכדורגל.

במרץ 1988 בבירת נפאל קטמנדו אירע אסון באצטדיון כדורגל. למרות שהמדינה לא ידועה במועדוני הכדורגל שלה, אחד המשחקים הפך לקטלני אחרי שמזג אוויר סוער במיוחד גרם להמונים להידחק לכיוון היציאות הנעולות של האצטדיון. הקהל שמאחור דחף את ההמונים שנדחקו לדלתות, ומספר רב של אוהדים מתו מחנק, עוד עשרות נפצעו.

אפריל 1989 אירע אסון הכדורגל החמור ביותר בבריטניה. 96 אנשים נהרגו ו-200 נפצעו אחרי שהמוני אוהדים משולהבים נדחקו לגדרות בחצי הגמר בין ליברפול לנוטינגהאם פורסט. האסון ידוע בשם "אסון הילסבורו" על שמו של האצטדיון בשפילד.

דרום אפריקה: 43 נרמסו למוות

המונים מתפרצים למגרש הכדורגל במצרים (צילום: חדשות 2)
פורט סעיד - 75 הרוגים | צילום: חדשות 2

באמריקה הלטינית הכדורגל הוא סוג של דת, אך גם שם התרחשו לא מעט אסונות סמוך למגרשים. 82 בני אדם נהרגו בגואטמלה, כשגל אנשים נפל לכיוון המגרש. המשחק נערך במסגרת מוקדמות גביע העולם, במשחק של נבחרת גואטמלה מול קוסטה ריקה.

דרום אפריקה זכורה במיוחד בשל אליפות העולם הצבעונית שנערכה במדינה - המונדיאל. אבל באפריל 2001 לפחות 43 בני אדם נרמסו למוות, כשאלפי אוהדים ניסו להיכנס לאצטדיון האג אליס במהלך משחק ליגה. המשחק ההוא היה למארגני המונדיאל האחרון - נורת אזהרה שאולי מנעה אסונות דומים.

לעיתים זה בגלל דוחק, אבל לפעמים האלימות היא שגורמת לאבידות בנפש. בגאנה נהרגו 126 אנשים באצטדיון שבאקרה הבירה. על פי החקירות שנעשו לאחר האירוע, המשטרה הפעילה כוח מוגזם מאוד נגד אוהדים מתפרעים, זה התחיל ברימוני גז ועבר לאלימות פיזית של ממש.

אמש 75 אוהדים, שוטרים ואפילו שחקנים נהרגו בעיר פורט סעיד בגלל מהומה שפרצה אחרי גול של קבוצת אל מאסרי נגד האלופה אל אהלי. מצרים שעדיין שמנסה לבנות את עצמה אחרי הדחת הנשיא מובראק הכריזה על שלושה ימי אבל והפסקת המשחקים בעקבות האירוע. 

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק