קים ג'ונג איל (צילום: רויטרס)
קים ג'ונג הון לצד גופת אביו | צילום: רויטרס

סין נותנת אישור למינויו של קים ג'ונג און: לצד החשש שהביעו מדינות המערב מהעברת השלטון מידי שליטה המנוח של קוריאה הצפונית קים ג'ונג איל לבנו, בסין דווקא פורשים ידיים לקראת קים ג'ונג און הצעיר. בהודעה שפירסמה בת בריתה של המעצמה הסגורה, הוזמן קים ג'ונג און לביקור בסין, לרגל כניסתו לנעלי אביו.

משמעות ההזמנה לביקור היא שסין, שנחשבת בעלת הברית היחידה של קוריאה הצפונית, מקבלת את מעמדו של הבן. נשיא סין, הו ג'ינטאו, אף הגיע לשגרירות קוריאה הצפונית בבייג'ינג, כדי להביע תנחומי המדינה.

מוקדם יותר הראתה הטלוויזיה בקוריאה הצפונית את בכירי הממשל, ובהם את בנו של קים ג'ונג איל, שהוכרז ליורשו הטבעי, מתאבלים במוזוליאום לצד גופת הרודן שהוצגה היום לראווה לראשונה, שלושה ימים אחרי מותו. יומיים שמרו בסוד את דבר מותו של קים ג'ונג איל, עד שניתן האות לאב הלאומי.

ארונו של קים ג'ונג איל (צילום: רויטרס)
קים ג'ונג איל | צילום: רויטרס
לצד גינוני האבל, במערב העסקים נמשכים כרגיל. ראש הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית יוקיה אמאנו קורא היום להשבת הפקחים לצפון קוריאה. הרצון להמשיך את הפיקוח על המעצמה הגרעינית נובע לא מעט מחשש שהביעו מומחים במערב מהעברת הכוח הגרעיני לידיים צעירות ולא מנוסות כמו של היורש קים ג'ונג און.

מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קילנטון הביעה שאיפה ששינוי השלטון יוביל את האומה לימים של שלום. השכנה קוריאה הדרומית, שצבאה נמצא בכוננות מאז פרסום הידיעה על מותו של קים ג'ונג איל, שלחה את תנחומיה לעם הצפון קוריאני, אבל לא מתכוונת לשלוח משלחת להביע תנחומים. בקוריאה הדרומית חוששים ממתקפת מחשבים מכיוונה של השכנה הצפונית. למרות זאת, גם השנה ייתלו אורות חג המולד לאורך הגבול, על אף שצעד כזה מעורר זעם בצד הצפוני של הגבול.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק