הנער מכר טון סמים דרך האינטרנט (צילום: חדשות 2)
שלוש שנים של העברת מידע מחברת מיקרוסופט | צילום: חדשות 2

לאחר שענקיות האינטרנט "גוגל" ו"פייס בוק", הודיעו כי מסרו מידע לסוכנויות המודיעין האמריקניות, נחשף כי כי גם חברת המחשבים מיקרוסופט הייתה שותפה למסירת מידע פרטי על המשתמשים בשירותיה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מיקרוסופט למעשה אפשרה לסוכניות המודיעין האמריקניות ליירט שיחות ומיילים שהועברו באמצעות התוכנות שהחברה מפעילה. כך עולה ממסמכים סודיים שנחשפו. את המסמכים, הדליף אותו מדליף מפורסם שהוביל לחשיפת פרשת הריגול אחר אזרחים אמריקנים, אדוארד סנואודן. סנואודן שכרגע נמצא בשדה התעופה ברוסיה, מנסה לאתר מדינה אשר תסכים לתת לו מקלט מדיני. אך בינתיים, נחפשים עוד ועוד פרטים סודיים אשר העביר לתקשורת הבין לאומית.

סנואודן (צילום: AP)
אדוארד סנואודן. גם את המסמכים הללו הדליף | צילום: AP

מן המסכמכים עולה כי שיתוף הפעולה בין מיקרוסופט לסוכניות האמריקניות התקיים במשך שלושת השנים האחרונות. במהלך אותן שלוש שנים, איפשרה מיקרוסופט למטה לביטחון לאומי של ארה"ב, לקרוא מיילים שהועברו באמצעות תוכנת הדיוור האלקטרוני "אאוטלוק". כמו כן, התבצעה האזנה לשיחות שהתקיימו באמצעות התוכנה "סקייפ".

עוד חשפו המסמכים, כי לא רק הסוכנות לביטחון לאומי זכתה להציץ בחייהם האישיים של אזרחי ארה"ב. גם ה- FBI וה- CIA היו שותפים למעקב. כך למעשה התחוור כי שלושת החברות הגדולות ביותר בתחום הרשתות החברתיות והאינטרנט - מיקרוסופט, גוגל ופייס בוק, הפרו למעשה את פרטיותם של המשתמשים בהן, ללא ידיעתם.

סוכניות הביון האזינו לשיחות פרטיות ב"סקי (צילום: רויטרס)
סוכניות הביון האזינו לשיחות פרטיות ב"סקי | צילום: רויטרס